FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Automatische portforwarding configureren via UPnP

De FRITZ!Box-firewall blokkeert standaard alle inkomende internetverbindingen. Als je de UPnP-functie van de FRITZ!Box inschakelt, dan kunnen internettoepassingen (bijvoorbeeld chatprogramma's, online games, file sharing programma's) de beveiligingsinstellingen van de FRITZ!Box automatisch aanpassen en voor inkomende internetverbindingen zelf de regels voor port forwarding instellen wanneer dit nodig is.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet niet bereikbaar via IPv4. Als DS-Lite actief is, dan wordt in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" onder "Connections" de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren voor automatische portforwarding

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Transmit status information over UPnP" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Klik op "Internet" en vervolgens op "Permit Access".
  7. Klik op het tabblad "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  8. Schakel de optie "All devices in the home network are allowed to change their own port sharing" in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Toepassing configureren voor gebruik van UPnP

• Configureer de toepassing zodat deze gebruikmaakt van UPnP. Informatie over de configuratie verkrijg je bij de fabrikant, bijvoorbeeld via het handboek.

3 Firewall van de computer configureren

Wanneer de toepassing op een computer met een eigen firewall (bijv. Windows Firewall) is geïnstalleerd, dan moet ook deze worden ingesteld:

Belangrijk:Als veranderingen in de beveiligingsinstellingen via UPnP zijn toegestaan, kan ook malware port forwarding instellen en zo de firewall van de FRITZ!Box omzeilen. Configureer daarom om veiligheidsredenen op alle computers een firewall.

• Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst of toepassing toegankelijk is vanaf het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Nu kunnen UPnP-compatibele toepassingen automatisch de benodigde poorten in de FRITZ!Box openen.

Een recent overzicht van poorten die automatisch worden ingeschakeld voor port forwarding vind je in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > Port Sharing" in de sectie "List of Shared Ports". Met de knop (verwijderen) kun je de afzonderlijke poorten handmatig sluiten.