FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

LAN-gasttoegang configuren in de FRITZ!Box

Via de LAN-gasttoegang van de FRITZ!Box kun je computers , gameconsoles en andere apparaten het gebruik van de snelle en veilige internetverbinding via je FRITZ!Box toestaan, zonder dat je gebruikers toegang hebben tot je thuisnetwerk of de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Zo kan bijvoorbeeld je buurman via FRITZ!Powerline je internetverbinding gebruiken zonder dat hij toegang heeft tot je persoonlijk gegevens.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet zelf verbinding maken met internet via de geïntegreerde DSL-modem.
  • IPTV afspelen (bijvoorbeeld XS4ALL Interactieve tv) en bepaalde functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld portforwarding, telefonie) zijn niet beschikbaar bij het gebruik van de gasttoegang.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Gasttoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Guest access enabled for LAN 4" in.
  5. Als je de internettoegang alleen wilt toestaan wanneer de gebruiksvoorwaarden op een voorgeschakelde pagina (captive portal) zijn geaccepteerd, schakel je de optie "Permit login with guest access only after consent to terms of use" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Netwerkapparaat als DHCP-client configureren

Als je zeker wilt zijn dat het netwerkapparaat altijd de juiste IP-instellingen gebruikt, moet je het configureren als DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste netwerkapparaten en besturingssystemen):

3 Netwerkapparaat met FRITZ!Box verbinden

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met de poort "LAN 4" van de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt gebruik maken van een hub/switch om meerdere apparaten met de LAN-gasttoegang van de FRITZ!Box te verbinden.

Het netwerkapparaat is nu via de gasttoegang van de FRITZ!Box met het internet verbonden.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van het apparaat, bijvoorbeeld via het handboek.