FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Onlineopslag configureren in de FRITZ!Box

Onlineopslag is een virtueel hardeschijfstation op internet met een beveiligde ruimte voor het opslaan van bestanden (zoals foto's, muziekbestanden) die toegankelijk zijn vanaf verschillende locaties op internet.

Het gebruik van onlineopslag met de FRITZ!Box biedt de volgende voordelen:

• Alle computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk hebben toegang tot de onlineopslag als lokaal station.
  • De toegangsgegevens voor de onlineopslag worden permanent opgeslagen in de FRITZ!Box.
  • Daarnaast kun je tijdrovende uploads van grote gegevensvolumes uitvoeren wanneer de computers uitstaan, omdat de gegevens eerst tijdelijk worden opgeslagen op een USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box. Dit betekent dat gegevens kunnen worden geüpload naar de onlineopslag, zelfs wanneer de computer uitstaat.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De onlineopslag moet ondersteuning bieden voor het WebDAV-protocol (Web-based Distributed Authoring and Versioning).

Opmerking:Informatie over de toegangsprotocollen die door de onlineopslag worden ondersteund, vind je in de handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de leverancier van de onlineopslag.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Als je onlineopslag wilt gebruiken, moet je een USB-opslagapparaat verbinden met de FRITZ!Box en dit configureren als cache:

Belangrijk:De beschikbare hoeveelheid opslagruimte op het USB-opslagapparaat moet ten minste gelijk zijn aan het gegevensvolume dat je wilt kopiëren naar of van de onlineopslag.

2 Onlineopslag configureren in de FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Storage (NAS)" in het menu "Home Network".
  3. Schakel de optie "Online storage" in of klik op "Configure now" in de tabel onder "Storage Device(s) at the FRITZ!Box".
  4. Selecteer de leverancier van je onlineopslag in de vervolgkeuzelijst "WebDAV provider" in de sectie "Online Storage Settings".
  5. Voer de toegangsgegevens in die zijn verstrekt door de leverancier van je onlineopslag. Gebruik hiervoor de volgende velden.

Opmerking:Heb je vragen over de accountgegevens, neem dan rechtstreeks contact op met de leverancier van je onlineopslag.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box maakt verbinding met je onlineopslag.

3 Onlineopslag als netwerkstation configureren op de computer

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "E".
    • Windows Verkenner wordt geopend.
  2. Klik op "This PC" (Windows 10) of "Computer" (Windows 8) in het navigatiegebied links.
  3. Klik op "Computer" en vervolgens op "Map Network drive" in de menubalk.
  4. Ga naar het veld "Folder" en voer \\fritz.box\FRITZ.NAS\Online-storage in.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je niet fritz.box in, maar het IP-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

5. Schakel de optie "Reconnect at logon" in.
  6. Klik op "Finish".
  7. Alleen als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor FRITZ!NAS-inhoud. Klik vervolgens op "OK".

Opmerking:Schakel de optie "Remember my credentials" in als je de gebruikersnaam en het wachtwoord permanent wilt opslaan. Je kunt de toegangsrechten voor gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "FRITZ!Box Users".

De onlineopslag wordt weergegeven in Windows Verkenner onder de toegewezen stationsletter. Wanneer je bestanden naar deze map kopieert, worden ze eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box en vervolgens overgezet naar de onlineopslag.

Windows 7

1. Start Windows Verkenner.
  2. Druk op de toets "Alt" op je toetsenbord.
    • De menubalk van Windows Verkenner wordt weergegeven.
  3. Selecteer "Map Network Drive..." in het menu "Tools".
  4. Ga naar het veld "Folder" en voer \\fritz.box\FRITZ.NAS\Online-storage in.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je niet fritz.box in, maar het IP-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

5. Schakel de optie "Reconnect at logon" in.
  6. Klik op "Finish".
  7. Alleen als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor FRITZ!NAS-inhoud. Klik vervolgens op "OK".

Opmerking:Schakel de optie "Remember password" in als je de gebruikersnaam en het wachtwoord permanent wilt opslaan. Je kunt de toegangsrechten voor gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "FRITZ!Box Users".

De onlineopslag wordt weergegeven in Windows Verkenner onder de toegewezen stationsletter. Wanneer je bestanden naar deze map kopieert, worden ze eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box en vervolgens overgezet naar de onlineopslag.

Apple OS X

1. Open Finder.
  2. Klik op "Go" en vervolgens op "Connect to Server".
  3. Typ smb://fritz.box in het veld "Server Address:".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je niet fritz.box in, maar het IP-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

4. Klik op "Connect".
  5. Alleen als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor FRITZ!NAS-inhoud. Klik vervolgens op "OK".

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "FRITZ!Box Users".

6. Klik op het symbool "Apple" en vervolgens op "System Preferences", "Accounts" en "Open at Login".
  7. Klik op het plusteken (+) onder de lijst "These items will open automatically when you log in:".
  8. Klik onder "SHARED" op "fritz.box".
  9. Selecteer "Online storage" en klik op "Add".

De onlineopslag wordt weergegeven in Finder onder "SHARED". Wanneer je bestanden naar deze map kopieert, worden ze eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box en vervolgens overgezet naar de onlineopslag.

Andere besturingssystemen

• Gebruik het SMB-protocol voor toegang tot de hostnaam (fritz.box) of het IP-adres van de FRITZ!Box en configureer de map "Online storage" als netwerkstation.

Opmerking:Wanneer je bestanden naar deze map kopieert, worden ze eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box en vervolgens overgezet naar de onlineopslag. De fabrikant van het besturingssysteem kan je informatie geven over netwerktoegang tot gedeelde bestanden via SMB.