FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Foutmelding "Login failed [...]" wanneer gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereist voor toegang tot FRITZ!Box

Je krijgt geen toegang tot de FRITZ!Box via de gebruikersinterface wanneer je een gebruikersnaam en wachtwoord invoert, hoewel er wel een FRITZ!Box-gebruiker is geconfigureerd met deze inloggegevens.

Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven:

• "Login failed. The login data are incorrect or do not have authorization for this area."
  • "Login failed. Did you make a typing error, or do you not have the right to access this area?"

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Toegangsmethode gebruiken die overeenkomt met FRITZ!Box-gebruikersrechten

Gebruiker opent FRITZ!Box vanaf het thuisnetwerk

Een gebruiker heeft alleen toegang tot de FRITZ!Box via http://fritz.box als aan die specifieke gebruiker het toegangsrecht "FRITZ!Box Settings" is toegewezen. Gebruikers die dit recht niet hebben, kunnen als volgt toegang krijgen tot de FRITZ!Box:

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten van FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Je kunt gebruikers het adres http://myfritz.box laten invoeren voor toegang tot de FRITZ!Box via de MyFRITZ!-startpagina,

Opmerking:Je hoeft geen MyFRITZ!-account in te stellen om de MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box te openen vanaf het thuisnetwerk! Een MyFRITZ!-account is alleen vereist voor veilige en gemakkelijke toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface vanaf internet.

• of, als aan de gebruikers alleen het toegangsrecht voor NAS-inhoud is toegewezen:
      • Je kunt gebruikers het adres http://fritz.nas laten invoeren om FRITZ!NAS op te roepen.

Gebruiker opent FRITZ!Box vanaf internet

De MyFRITZ!-domeinnaam of dynamische DNS-domeinnaam van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld fritzbox.dyndns.org of pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net) kan alleen worden gebruikt voor rechtstreekse toegang tot de FRITZ!Box als aan de betreffende gebruiker het recht "FRITZ!Box Settings" is toegewezen.

Gebruikers die dit recht niet hebben, kunnen als volgt toegang krijgen tot de FRITZ!Box:

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten van FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Je kunt gebruikers het volgende adres laten invoeren:
    • https://[MyFRITZ!-domeinnaam van FRITZ!Box]/myfritz
    • of
    • https://[dynamische DNS-domeinnaam]/myfritz
    • voor toegang tot de FRITZ!Box via de MyFRITZ!-startpagina.
    • Als voor de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 wordt gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die door de FRITZ!Box wordt gebruikt.

Voorbeeld:
      Als toegang wordt verkregen via de HTTPS-poort 443:
      https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net/myfritz of https://fritzbox.dyndns.org/myfritz
      Als toegang wordt verkregen via een andere HTTPS-poort:
      https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net/49478/myfritz of https://fritzbox.dyndns.org/49478/myfritz

• Of, als aan de gebruikers alleen het toegangsrecht voor NAS-inhoud is toegewezen:
      • Je kunt gebruikers het volgende adres laten invoeren:
        • https://[MyFRITZ!-domeinnaam van FRITZ!Box]/nas
        • of
        • https://[dynamische DNS-domeinnaam]/nas
        • om FRITZ!NAS op te roepen.
        • Als voor de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 wordt gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die door de FRITZ!Box wordt gebruikt.
          • Voorbeeld:
            Als toegang wordt verkregen via de HTTPS-poort 443:
            https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net/myfritz/nas
            Als toegang wordt verkregen via een andere HTTPS-poort:
            https://fritzbox.dyndns.org/49478/myfritz

2 Wachtwoord vergeten

De volgende stappen zijn alleen vereist als je helemaal geen toegang meer hebt tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface en de instellingen niet kunt wijzigen omdat je je gebruikersnaam en wachtwoord bent vergeten: