FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Vanaf internet toegang tot FRITZ!NAS

Ook onderweg kun je altijd gemakkelijk en veilig FRITZ!NAS http://fritz.nas benaderen met een webbrowser om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden, bijvoorbeeld foto's of muziek, af te spelen.

Opmerking:Voor smartphones en tablets is het aan te raden om de MyFRITZ!App te gebruiken. Als de bestanden niet mogen worden veranderd, worden toegangslinks aanbevolen.

Voorwaarden / beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

USB-opslagmedium voor gebruik als opslag (NAS) configureren

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! kun je de FRITZ!Box altijd vanaf internet benaderen, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander publiek IP-adres krijgt van de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere Dynamic DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

Internetverbinding permanent handhaven

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om de FRITZ!Box vanaf internet te kunnen benaderen, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot opslag (NAS) vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik op de knop (Bewerken) naast de gebruiker die de opslag (NAS) moet benaderen vanaf internet. Als je nog geen gebruiker hebt geconfigureerd:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer in de invoervelden een naam en een wachtwoord in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "Access to NAS contents" in.
  6. Klik op de knop "Add Directory".
  7. Als de gebruiker alle opslagmedia mag benaderen die op de FRITZ!Box zijn aangesloten, schakel je de optie "All storage available on the FRITZ!Box" in.
    • Als de gebruiker alleen een bepaald opslagmedium mag benaderen of alleen toegang krijgt tot een bepaalde map, schakel je de optie "Select Folder" in.
      • LET OP!Als je een IP-telefoon gebruikt met de FRITZ!Box, heeft de gebruiker toegang tot alle berichten op het antwoordapparaat van de FRITZ!Box, als je toegang verleent tot alle directories.

8. Stel in de sectie "Directory" de lees- en schrijfrechten in voor toegang tot de opslag.
  9. Klik op "OK".
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Vanaf internet toegang tot FRITZ!NAS

1. Open in een webbrowser het adres https://[MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box]/nas . Als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.

Voorbeeld:
    https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net:49476/nas

2. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, bevestig je de beveiligingswaarschuwing als volgt:

Opmerking:De verbinding met de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer, omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij derden die dergelijke certificaten uitgeven.

• Google Chrome: "Geavanceerd > Doorgaan naar [...].myfritz.net (onveilig)"
    • Mozilla Firefox: "Geavanceerd > Uitzondering toevoegen... > Beveiligingsuitzondering bevestigen"
    • Microsoft Edge: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)"
    • Microsoft Internet Explorer: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Apple Safari: "Doorgaan"
  3. Voer in de betreffende invoervelden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die is gemachtigd voor toegang tot FRITZ!NAS-inhoud vanaf internet en klik op "Log in".