FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Firewall configureren voor FRITZ!VPN

Met de FRITZ!VPN-software kun je een veilige VPN-verbinding (Virtual Private Network) via internet tot stand brengen tussen een Windows-computer en je FRITZ!Box. Vervolgens heb je toegang tot alle netwerkapparaten en services in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Als de internetverbinding van de computer is beveiligd met een firewall (bijvoorbeeld een softwarefirewall of router), kan het nodig zijn om de poorten te openen en de IP-protocollen in te schakelen die worden vereist door FRITZ!VPN in de router voordat je een VPN-verbinding tot stand kunt brengen.

1 Firewall configureren

• Stel de configuratie van de firewall zo in dat inkomende en uitgaande verbindingen zijn toegestaan voor de volgende poorten en IP-protocollen:

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant. De vereiste instellingen voor FRITZ!VPN zijn standaard ingeschakeld in veel routers (bijvoorbeeld de FRITZ!Box) en deze hoeven niet handmatig te worden geconfigureerd.

• ESP ("Encapsulated Security Payload"; IP-protocolnummer 50)

Opmerking:De optie voor het inschakelen van het ESP-protocol wordt in veel NAT-routers "IPsec Passthrough" genoemd.

• UDP-poort 53 (DNS)
    • UDP-poort 500 (ISAKMP)
    • UDP-poort 4500 (NAT traversal)