FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Met FRITZ!Box verbonden USB-printer configureren als netwerkprinter

Je kunt een met de FRITZ!Box verbonden USB-printer gebruiken als netwerkprinter voor alle computers, Android-smartphones en -tablets en andere apparatuur in het thuisnetwerk.

Voorwaarden / Beperkingen

• De USB-printer moet gegevens kunnen ontvangen in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP).

Opmerking:Printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen (bijvoorbeeld sommige GDI- of LIDIL-printers), kunnen niet worden gebruikt. als netwerkprinter. Neem voor informatie over de functionaliteit van de printer contact op met de fabrikant.

• Apple iOS-apparaten (iPhone, iPad en iPod touch) kunnen alleen printers gebruiken die AirPrint-technologie van Apple ondersteunen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

Externe USB-verbinding voor printers uitschakelen

Je kunt een USB-printer niet als netwerkprinter gebruiken als deze is geconfigureerd voor gebruik met het programma USB Remote Connection:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  4. Schakel de optie "printers (including all-in-one printers)" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Printer verbinden met de FRITZ!Box

• Verbind de printer met een USB-poort van de FRITZ!Box.

2 Printer configureren

Windows 10

1. Druk de toetscombinatie "Windows-toets" + "X" in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Klik in het menu "Configuratiescherm" op "Hardware en geluiden" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  3. Klik in de menubalk op "Printer toevoegen".
  4. Klik in het venster "Apparaat toevoegen" op "De printer die ik wil gebruiken staat niet in de lijst".
  5. Schakel de optie "Een printer met behulp van een TCP/IP-adres of hostnaam toevoegen" in en klik op "Volgende".
  6. Voer in het veld "Hostnaam of IP-adres:" fritz.box in en klik op "Volgende".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

7. Klik op "Volgende".
  8. Selecteer de printerfabrikant en het model en klik op "Volgende".

Opmerking:Als de printer niet wordt weergegeven, installeer je eerst het juiste stuurprogramma voor dit apparaat. Raadpleeg de documentatie van je printer voor instructies.

9. Klik op "Volgende".
  10. Als het venster "Printer delen" wordt weergegeven, selecteer je "Deze printer niet delen" en klik op "Volgende".
  11. Klik op "Voltooien".

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie "Windows-toets" + "X" in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Klik in het menu "Configuratiescherm" op "Hardware en geluiden" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  3. Klik in de menubalk op "Printer toevoegen".
  4. Klik in het venster "Printer toevoegen" op "De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst" en dan op "Volgende".
  5. Schakel de optie "Een printer met behulp van een TCP/IP-adres of hostnaam toevoegen" in en klik op "Volgende".
  6. Voer in het veld "Hostnaam of IP-adres:" fritz.box in en klik op "Volgende".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

7. Klik op "Volgende".
  8. Selecteer de printerfabrikant en het model en klik op "Volgende".

Opmerking:Als de printer niet wordt weergegeven, installeer je eerst het juiste stuurprogramma voor dit apparaat. Raadpleeg de documentatie van je printer voor instructies.

9. Klik op "Next" en dan op "Finish".

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  2. Klik in de menubalk op "Printer toevoegen".
  3. Klik in het venster "Printer toevoegen" op "Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen".
  4. Klik op "De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst".
  5. Schakel de optie "Een printer met behulp van een TCP/IP-adres of hostnaam toevoegen" in en klik op "Volgende".
  6. Voer in het veld "Hostnaam of IP-adres:" fritz.box in en klik op "Volgende".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

• Windows probeert de TCP/IP-poort te detecteren.
  7. Schakel in het venster "Extra poortgegevens nodig" de optie "Aangepast" in en klik op "Volgende".
  8. Selecteer de printerfabrikant en het model en klik op "Volgende".

Opmerking:Als de printer niet wordt weergegeven, installeer je eerst het juiste stuurprogramma voor dit apparaat. Raadpleeg de documentatie van je printer voor instructies.

9. Klik op "Next" en dan op "Finish".

macOS vanaf Versie 10.5

1. Open de Finder op en klik op "Programma's".
  2. Klik op "Systeemvoorkeuren" en dan op "Printen & scannen" of "Afdrukken en scannen".
  3. Klik linksonder op het pictogram "+".
  4. Selecteer boven in de symboollijst "IP".
  5. Voer in het veld "Adres:" fritz.box in.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Protocol" het item "HP Jet Direct - Socket".
  7. Kies in de vervolgkeuzelijst "Druk af via" of "Gebruik" de printer die is aangesloten aan de USB-poort van je FRITZ!Box.

Opmerking:Als de printer niet wordt weergegeven, installeer je eerst het juiste stuurprogramma voor dit apparaat. Informatie over compatibele printerstuurprogramma's vind je op de webpagina http://gutenprint.sourceforge.net/p_Supported_Printers.php. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

8. Klik op "Toevoegen".

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

1. Installeer op de smartphone of tablet een app die verbinding kan maken met een printer via IP RAW (bijvoorbeeld PrintBot ofPrintHand Mobile Print).
  2. Configureer de app volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik hierbij de volgende instellingen:
    • Aansluittype: Raw TCP
    • Poort: 9100
    • Hostnaam of IP-adres: fritz.box

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

Linux en andere besturingssystemen

• Configureer de printer op de computer volgens de instructies van de fabrikant van je besturingssysteem. Gebruik hierbij de volgende instellingen:
    • Aansluittype: Raw TCP
    • Poort: 9100
    • Hostnaam of IP-adres: fritz.box

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.