FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Toegangs- en prioriteitsregels configureren voor een netwerkapplicatie

In de FRITZ!Box kun je regels voor netwerkapplicaties definiëren voor het volgende:

• sommige toegangsprofielen hebben helemaal geen toegang meer tot internet (ouderlijk toezicht).
  • internettoegang heeft hoge prioriteit of lage prioriteit als de internetverbinding overbelast is (prioriteitsregels).

Randvoorwaarden / beperkingen

• Je kunt alleen regels instellen voor netwerkapplicaties die exclusief gebruikmaken van het TCP- of UDP-protocol.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

• Raadpleeg de handleiding voor de netwerkapplicatie of neem contact op met de fabrikant om te weten te komen welke poorten en IP-protocollen door de netwerkapplicatie worden gebruikt.

Opmerking:Een vrijblijvend overzicht van de poorten die door veel netwerkapplicaties worden gebruikt, vind je op www.portforward.com.

2 Netwerkapplicatie toevoegen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Filters" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Lists".
  4. Klik op de knop "Add Network Application" in de sectie "Network Applications".

Opmerking:Diverse netwerkapplicaties zijn vooraf geconfigureerd in de FRITZ!Box. Klik op de betreffende knop (Bewerken) als je ze wilt aanpassen.

5. Voer in het veld "Network application" een naam naar keuze in voor de netwerkapplicatie.
  6. Klik op de knop "New Protocol".
  7. Selecteer het protocol dat door de netwerkapplicatie wordt gebruikt voor het versturen van gegevens naar internet.
  8. Alleen als je het TCP- of UDP-protocol hebt geselecteerd:
    1. Voer de bronpoort(en) en doelpoort(en) in die worden gebruikt om de verbinding tot stand te brengen.
    2. Klik op "OK".
  9. Als de netwerkapplicatie verschillende protocollen en/of poorten gebruikt, herhaal je ook hiervoor de stappen 6 - 8.

Voorbeeld:
    Als je de game FIFA 2016 wilt configureren als netwerkapplicatie in de FRITZ!Box, heb je negen verschillende regels nodig:

10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.