FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

FRITZ!Repeater in het FRITZ!Box-thuisnetwerk configureren

De FRITZ!Repeater breidt je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (Wi-Fi) van je FRITZ!Box optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Je kunt de FRITZ!Repeater op verschillende manieren verbinden met je FRITZ!Box-thuisnetwerk. Welk type verbinding het beste is, hangt af van de omgeving waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt.

1 FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Een draadloze verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Repeater binnen het draadloze bereik van de FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • een apparaat zonder draadloze functie, bijvoorbeeld een IPTV-ontvanger, via de LAN-poort van de FRITZ!Repeater moet worden geïntegreerd in het thuisnetwerk.
  • de FRITZ!Repeater desgewenst snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via draadloos netwerk verbinden met de FRITZ!Box

2 FRITZ!Repeater via LAN met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Een LAN-verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• vanaf de plaats waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt een LAN-verbinding met de FRITZ!Box kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via de al aanwezige bekabeling voor het netwerk in huis.
  • de FRITZ!Repeater buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box of een andere repeater in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via LAN met de FRITZ!Box verbinden