FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

FRITZ!OS handmatig bijwerken

Met de functie "Online Update" kun je het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box snel en gemakkelijk installeren. In sommige gevallen kan "Online update" echter niet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Box geen verbinding heeft met internet. In dit geval kun je de update handmatig uitvoeren.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

Gebruik een computer met internettoegang om de update te downloaden:

Opmerking:Als je je eigen FRITZ!Box niet kunt gebruiken om verbinding te maken met internet, kun je het actuele FRITZ!OS bijvoorbeeld downloaden bij een buur of in een internetcafé en vervolgens kopiëren naar een computer die is verbonden met je FRITZ!Box.

1. Roep ftp://ftp.avm.de/fritz.box op in je webbrowser.
  2. Navigeer naar de map voor je FRITZ!Box-model, vervolgens naar de submap "firmware" en ten slotte naar de map "english".

Opmerking:De volledige naam van je FRITZ!Box-model kun je vinden in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download de meest recente versie van FRITZ!OS (bestandsextensie ".image") voor je FRITZ!Box naar de computer.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Update" of "Firmware Update" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "FRITZ!OS File" of "Firmware File".
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Box-instellingen weer op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Browse..." of "Choose File".
  6. Selecteer het updatebestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Open".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Zolang het lampje "Info" knippert, is de overdracht van de update naar de FRITZ!Box nog niet voltooid.

LET OP!Verbreek niet de verbinding tussen de FRITZ!Box en de computer tijdens het updateproces en schakel de stroom niet uit. Als je dit toch doet en zo het updateproces onderbreekt, kan dit leiden tot schade aan je FRITZ!Box! Als 10 minuten na het begin van de update het lampje "Info" echter nog altijd blijft knipperen, moet je de FRITZ!Box 5 seconden uitzetten (door de stekker uit het stopcontact te halen).

Het nieuwste FRITZ!OS is geïnstalleerd en diverse nieuwe functies zijn beschikbaar voor je.

Opmerking:Als je toekomstige updates automatisch wilt laten installeren, ga je in de gebruikersinterface achtereenvolgens naar het menu "System", "Update", de tab "Automatic update" of "Auto Update" en selecteer je een van de opties.