FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Publiek IPv4-subnet in de FRITZ!Box configureren

De FRITZ!Box kan ook worden gebruikt op een internetaansluiting met meerdere vaste ("statische") publieke IPv4-adressen. Op deze manier kun je je serverdiensten of internettoepassingen beschikbaar maken op verschillende publieke IP-adressen.

Voorwaarden / Beperkingen

• De internetprovider moet een publiek IPv4-subnet leveren voor de internetverbinding.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Publiek IPv4-subnet in de FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Voer in de sectie "Public IPv4 subnet" in de velden "Prefix" en "Network mask" het publieke IPv4-subnet in dat je hebt verkregen van je internetprovider.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Netwerkapparaat configureren

Pas de IP-instellingen aan van alle netwerkapparaten (bijvoorbeeld netwerkadapter van de computer die is verbonden met de FRITZ!Box) die toegankelijk moeten zijn via een IP-adres van het publieke IPv4-subnet van de FRITZ!Box:

Opmerking:Netwerkapparaten waaraan een publiek IP-adres is toegewezen, verkrijgen geen IP-instellingen meer van de FRITZ!Box. Deze hebben dus geen toegang tot andere apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk noch tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

1. Voer als IP adres een IP-adres van het publieke IPv4-subnet in. Dit IP-adres mag niet worden gebruikt door een ander apparaat in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.
  2. Voer als Subnetmasker het subnetmasker in dat hoort bij het publieke IP-adres.
  3. Indien nodig, voer je als standaardgateway een gateway van de internetprovider in.
  4. Voer als voorkeurs- en alternatieve- DNS-Server de DNS-server van de internetprovider in.

3 Portforwarding configureren in FRITZ!Box

Configureer portforwarding in de FRITZ!Box voor de IP-adressen van het publieke IPv4-subnet, zodat je serverdiensten en internettoepassingen bereikbaar zijn op internet:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  4. Klik op "New Port Sharing" of "New Port Forwarding".
  5. Selecteer "Other applications" in de vervolgkeuzelijst "Port sharing enabled for" of "Port forwarding enabled for".
  6. Voer in het tekstveld "Name" een naam naar keuze in voor de portforwarding-regel.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Protocol" Het IP-protocol (TCP, UDP, ESP oder GRE) dat door de serverdienst of internettoepassing wordt gebruikt.
  8. Als een enkele poort moet worden geopend, voer je bij "From port" en "to port" het nummer in van de poort, die de serverdienst of internettoepassing gebruikt om verbindingen te accepteren.
    • Als je portforwarding wilt inschakelen voor een poortbereik:
      1. Voer in het veld "From port" het nummer in van de eerste poort, die wordt gebruikt door de serverdienst of internettoepassing om verbindingen te accepteren, en voer in het veld "to port" het nummer in van de laatste poort.
      2. Voer in het veld "to Port" het nummer in van de eerste poort, die wordt gebruikt door de serverdienst of internettoepassing om verbindingen te accepteren.
  9. Selecteer "Enter the IP address manually" in de vervolgkeuzelijst "to computer".
  10. Voer in het veld "to IP address" het publieke IP-adres in dat je hebt toegewezen aan het netwerkapparaat.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.