FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Verschillende DNS-servers configureren in de FRITZ!Box

DNS-servers op internet converteren de alfanumerieke namen van internetservers naar numerieke IP-adressen (bijvoorbeeld avm.de in 212.42.244.80). Voor de naamomzetting van webadressen gebruikt de FRITZ!Box de door je internetprovider toegewezen DNS-servers wanneer verbinding met internet tot stand wordt gebracht.

Als je andere DNS-servers in je thuisnetwerk wilt gebruiken, kun je ze configureren in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:De FRITZ!Box gebruikt altijd de door je internetprovider toegewezen DNS-servers voor bepaalde functies (zoals internettelefonie, pushservice-mails), ongeacht de DNS-server die je opgeeft.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "DNS Server".
  4. Als je andere DNSv4-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Use other DNSv4 servers" in.
    2. Geef het IP-adres van de DNSv4-server op in het veld "Preferred DNSv4 server".

LET OP!Als je het onjuiste IP-adres invoert voor de DNSv4-server, heb je geen IPv4-internettoegang meer met de FRITZ!Box.

3. Geef het IP-adres van een tweede DNSv4-server op in het veld "Alternative DNSv4 server", zodat je webpagina's kunt openen zelfs als de DNSv4-voorkeursserver niet beschikbaar is.
  5. Als je andere DNSv6-servers wilt configureren:

Belangrijk:DNSv6-servers kunnen alleen worden geconfigureerd als IPv6-ondersteuning is ingeschakeld in de FRITZ!Box onder "Internet > Account Information > IPv6".

1. Schakel de optie "Use other DNSv6 servers" in.
    2. Geef het IP-adres van de DNSv6-server op in het veld "Preferred DNSv6 server".

LET OP!Als je het onjuiste IP-adres invoert voor de DNSv6-server, heb je geen IPv6-internettoegang meer met de FRITZ!Box.

3. Geef het IP-adres van een tweede DNSv6-server op in het veld "Alternative DNSv6 server", zodat je webpagina's kunt openen zelfs als de DNSv6-voorkeursserver niet beschikbaar is.