FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Foutmelding "Unidentified Network" in het Windows Netwerkcentrum

Een Windows-computer kan geen verbinding maken met internet via de internetverbinding van de FRITZ!Box. De foutmelding "Unidentified Network" wordt weergegeven in het Windows Netwerkcentrum.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Netwerkapparaat configureren als DHCP-client

3 Firewall van de computer configureren

Een firewall op je computer verhindert dat de computer de nodige IP-instellingen kan ophalen van de DHCP-server:

• Stel de configuratie van de firewall zo in dat verbindingen vanaf de computer met de FRITZ!Box zijn toegestaan.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.