FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

FRITZ!Box USB Remote Connection geeft foutmelding "No FRITZ!Box found!" weer

De software FRITZ!Box USB Remote Connection geeft de foutmelding "No FRITZ!Box found!" weer. Dit betekent dat je geen USB-apparaten met de computer kunt verbinden via de software FRITZ!Box USB Remote Connection.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 USB Remote Connection instellen in FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  4. Schakel de externe USB-verbinding in.
  5. Geef het type apparaten op waarvoor je USB Remote Connection wilt inschakelen (bijvoorbeeld "USB storage media").
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Verbinding maken met de computer zonder gasttoegang te gebruiken

Je kunt de software FRITZ!Box USB Remote Connection niet gebruiken als de computer met de FRITZ!Box is verbonden via LAN-gasttoegang of draadloze gasttoegang.

Controleer daarom of de computer niet met de FRITZ!Box is verbonden via gasttoegang:

3 Service "SSDP Discovery" activeren in Windows

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Administrative Tools" in het menu "Control Panel".
  3. Dubbelklik op "Services".
  4. Dubbelklik op "SSDP Discovery" in de kolom "Name".
  5. Selecteer "Automatic" als opstarttype.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  7. Start je computer opnieuw op.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Administrative Tools" en "Services".
  4. Dubbelklik op "SSDP Discovery" in de kolom "Name".
  5. Selecteer "Automatic" als opstarttype.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  7. Start je computer opnieuw op.

4 Firewall configureren voor FRITZ!Box USB Remote Connection

Een firewall op de computer met FRITZ!Box USB Remote Connection kan de communicatie tussen de software en de FRITZ!Box verstoren:

• Configureer een uitzondering voor de software FRITZ!Box USB Remote Connection in de firewall op de computer met FRITZ!Box USB Remote Connection,
    • of:
  • Stel de configuratie van de firewall zo in dat inkomende en uitgaande TCP- en UDP-verbindingen worden toegestaan van poort 2066 op de FRITZ!Box naar elke doelpoort op de computer.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

De FRITZ!Box en de computer zijn nu helemaal geconfigureerd voor gebruik van de software FRITZ!Box USB Remote Connection. Er zijn volgens ons geen andere methoden voor dit probleem. Storingen of een fout van het besturingssysteem of de firewall op de computer kunnen andere mogelijke oorzaken zijn.