FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Box meldt "The port sharing cannot be created or enabled"

Het is niet mogelijk om een portforwarding-regel te configureren in de FRITZ!Box. Bij een poging om de portforwarding-regel te configureren, wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Port forwarding cannot be configured or enabled, because there is already a corresponding port forwarding setting."
  • "Port forwarding cannot be configured or enabled because the rules conflict with an internal rule."
  • "The port forwarding cannot be created or enabled, because the port is already in use for remote maintenance (HTTPS) (Internet / Permit Access / FRITZ!Box Services)."
  • "Port forwarding cannot be created or enabled because Internet access to your storage media over FTP/FTPS is enabled (Internet / Permit Access / FRITZ!Box Services)."

Oorzaak

• De FRITZ!Box voorkomt dat er meervoudig portforwarding-regels worden geconfigureerd voor een TCP- of UDP-poort of voor de IP-protocollen ESP en GRE. Het is niet mogelijk om meerdere regels voor port forwarding te configureren voor dezelfde poort of voor de IP-protocollen ESP of GRE in een netwerkrouter zoals de FRITZ!Box.

Opmerking:De FRITZ!Box controleert alle inkomende en uitgaande gegevenspakketten en wijst ongevraagde gegevens van internet automatisch af (Stateful Packet Inspection). De FRITZ!Box gebruikt het NAT-mechanisme (Network Address Translation) om inkomende gegevens te controleren en te bepalen aan welke poort ze zijn geadresseerd, welk IP-protocol ze transporteren en naar welk apparaat ze moeten worden doorgestuurd. Als poorten of IP-protocollen meer dan een keer worden doorgestuurd, is het niet duidelijk meer voor welk apparaat de gegevens zijn bestemd. Het is daarom niet mogelijk meerdere regels voor portforwarding te configureren met NAT.

1 Poorten die door de FRITZ!Box worden gebruikt

De FRITZ!Box gebruikt sommige poorten zelf om functies zoals internettelefonie te kunnen aanbieden. Hier vind je een overzicht van alle poorten die gewoonlijk door de FRITZ!Box-diensten worden geopend:

Opmerking:Een lijst met alle poorten die je FRITZ!Box gebruikt, vind je in de gebruikersinterface onder "Diagnostics > Security".

• TCP-poort 21 (internettoegang tot opslagmedia via FTP/FTPS)
  • TCP-poort 443 (MyFRITZ!- of internettoegang tot de gebruikersinterface via HTTPS)
  • UDP-poorten 500 en 4500 (VPN)
  • TCP- en UDP-poort 5060 (internettelefonie)
  • UDP-poorten 7078-7109 (internettelefonie)
  • TCP-poort 8089 (automatische configuratie via TR-069)

2 Andere poort gebruiken

Als meerdere met de FRITZ!Box verbonden computers, gameconsoles of andere apparaten of internettoepassingen (bijvoorbeeld chatprogramma's, onlinegames) dezelfde TCP- of UDP-poort vereisen voor inkomende verbindingen vanaf internet, moet je de apparaten of toepassingen zo configureren dat deze allemaal een andere poort gebruiken:

Belangrijk:Port forwarding voor de IP-protocollen ESP en GRE kan alleen worden gebruikt voor één apparaat. Er is geen workaround voor deze IP-protocollen beschikbaar.

1. Configureer het apparaat of de toepassing zo dat verbindingen vanaf internet worden ontvangen door poorten die niet worden gebruikt door de FRITZ!Box, andere apparaten of andere toepassingen.

Belangrijk:Als je dezelfde toepassing op meerdere computers gebruikt, moet je op elke computer verschillende poorten toewijzen voor inkomende verbindingen in de toepassing.

2. Configureer portforwarding-regels in de FRITZ!Box voor de nieuwe poorten die je hebt geconfigureerd in het apparaat of in de toepassing.

Alle apparaten of toepassingen waarvoor je portforwarding hebt geconfigureerd kunnen nu verbindingen vanaf internet accepteren.