FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Draadloze verbinding wordt niet tot stand gebracht na het invoeren van "device ownership password"

Een draadloos apparaat kan geen draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen met de software "Intel PROSet/Wireless WiFi Connection Utility". De draadloze software van Intel probeert de draadloze verbinding tot stand te brengen via de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) met een speciale pincode en een "device ownership password" van acht cijfers. De netwerksleutel van de FRITZ!Box wordt door de software niet geaccepteerd als "device ownership password".

De volgende foutmelding wordt mogelijk weergegeven:

• "Checksum validation failed for the PIN entered"

Oorzaak

• De FRITZ!Box heeft geen "device ownership password". DE FRITZ!Box ondersteunt de WPS-PIN-methode, maar deze is niet standaard ingeschakeld in de FRITZ!Box. In plaats daarvan is de WPS-PBC-methode ingeschakeld in de FRITZ!Box, want hiermee kun je de draadloze verbinding in een handomdraai veilig en automatisch configureren.

1 Windows Wireless-service inschakelen

Als je een draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand wilt brengen, moet je de computer zo configureren dat deze de Windows Wireless-service gebruikt:

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "All programs".
  2. Klik op "Intel PROSet Wireless" en "WiFi Connection Utility".
  3. Klik op "Advanced" en schakel de optie "Use Windows to Manage WiFi" in.
  4. Bevestig de vraag "Do you want Windows to manage your WiFi network connections?" met "Yes" en klik op "Close".

Windows beheert de draadloze netwerkadapters en je kunt een draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren.