FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Port forwarding via de IPv6-poort instellen in de FRITZ!Box

De FRITZ!Box-firewall beveiligt alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens van internet.

Je kunt IPv6-port forwarding configureren, zodat internetgebruikers toegang hebben tot bepaalde serverservices of IPv6-compatibele netwerkapparaten (bijvoorbeeld HTTP-server, externe onderhoudsserver, NAS-systeem) in je FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Als de serverservice of het netwerkapparaat toegankelijk is via een webbrowser, kun je gebruikmaken van MyFRITZ! Access om altijd veilig en gemakkelijk toegang te hebben tot de serverservice via internet.

Vereisten / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.
  • De serverservice of het netwerkapparaat waarvoor je port forwarding instelt, moet het IPv6-protocol ondersteunen.
  • Je hebt alleen toegang tot de serverservice of het netwerkapparaat via IPv6-internetverbindingen.

Opmerking:Je kunt testen of een apparaat internettoegang via IPv6 heeft op een bepaalde internetverbinding door naar www.test-ipv6.com of www.ipv6-test.com te gaan op het betreffende apparaat.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

Poorten en IP-protocollen bepalen

• Raadpleeg de handleiding of vraag de fabrikant om te bepalen welke poorten en/of IP-protocollen door de serverservice of het netwerkapparaat worden gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren.

Firewall van de computer configureren

Als de serverservice of internetapplicatie is geïnstalleerd op een computer met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows-firewall), moet je ook de firewall configureren:

• Stel de configuratie van de firewall op de computer zo in dat de serverservice of internetapplicatie toegankelijk is vanaf het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

2 Port sharing instellen in de FRITZ!Box

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "IPv6".
  4. Selecteer het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, NAS-systeem) waarvoor je port sharing wilt instellen:
    • Als port sharing nog niet is geconfigureerd voor het netwerkapparaat:
      1. Klik op "New Device".
      2. Selecteer de (computer)naam van het netwerkapparaat in de vervolgkeuzelijst "Name".

Opmerking:Alle netwerkapparaten die de IPv6-instellingen automatisch verkrijgen (DHCP) van de FRITZ!Box, worden weergegeven in de vervolgkeuzelijst "Name". Als het netwerkapparaat niet wordt weergegeven, selecteer je "User-defined" en voer je de naam en interface-id in van het netwerkapparaat.

• Als port sharing al is geconfigureerd voor het netwerkapparaat:
      1. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende (computer)naam van het netwerkapparaat.
      2. Klik op "New Port Forwarding".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Protocol" het IP-protocol (TCP of UDP) dat je wilt gebruiken voor de port forwarding-regel.
  6. Voer het/de nummer(s) in van de poort(en) die je wilt gebruiken voor port sharing:
    • Als je port sharing wilt inschakelen voor één poort:
      • Voer in de velden "From port" en "through port" het nummer in van de poort voor inkomende internetverbindingen.
    • Als je port sharing wilt inschakelen voor een bereik van poorten:
      • Voer in het veld "From port" de eerste poort voor inkomende internetverbindingen in en voer in het veld "To port" de laatste poort in.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 De FRITZ!Box instellen voor toegang via internet

MyFRITZ!-account instellen en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot je FRITZ!Box via internet, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert, bijvoorbeeld na "automatic disconnection" door de internetprovider.

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt die IPv6 ondersteunt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer een MyFRITZ!-account in de FRITZ!Box.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

Permanente internetverbinding handhaven

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in.

Belangrijk:Als de optie niet beschikbaar is, dan heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.