FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service
This document is also available for the following products:

Portforwarding via IPv6 instellen in FRITZ!Box

De firewall van de FRITZ!Box beschermt alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens vanuit internet.

Door IPv6-portforwarding te configureren kun je gebruikers op internet toegang verlenen tot IPv6-compatibele apparaten (bijvoorbeeld NAS-systemen), web of externe onderhoudsservers en andere serverdiensten in je thuisnetwerk.

Opmerking:Als de serverdienst toegankelijk is via een webbrowser, kun je gebruikmaken van MyFRITZ! Access om de serverdienst altijd veilig en gemakkelijk te kunnen benaderen vanaf internet.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv6-adres krijgen van de internetprovider.
  • Het apparaat of de serverdienst waarvoor je portforwarding wilt configureren, moet het IPv6-protocol ondersteunen.
  • Het apparaat of de serverdienst kan alleen worden benaderd vanaf IPv6-internetaansluitingen.

Opmerking:Of een apparaat op een bepaalde internetaansluiting toegang tot internet heeft via IPv6, kun je op dit apparaat testen door www.test-ipv6.com of www.ipv6-test.com te openen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Poorten en IP-protocollen bepalen

1. Bepaal welke poorten en IP-protocollen door de de serverdienst of het apparaat worden gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren. Informatie hierover krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Firewall van de computer configureren

Wanneer de serverdienst of toepassing is geïnstalleerd op een computer met een eigen firewall (bijv. Windows Firewall), moet de firewall ook worden geconfigureerd:

1. Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst of toepassing toegankelijk is vanaf het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

2 Portforwarding in FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "IPv6". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast de (computer)naam van het apparaat waarvoor de portforwarding-regel moet worden geconfigureerd, en vervolgens op "New Sharing" of "New Port Forwarding". Als er voor het apparaat nog geen portforwarding is geconfigureerd:
    1. Klik op "New Device".
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Name" de (computer)naam van het apparaat.

Opmerking:In de vervolgkeuzelijst "Name" worden worden alle apparaten weergegeven die hun IPv6-instellingen automatisch (DHCP) bij de FRITZ!Box ophalen. Als het netwerkapparaat niet in de lijst staat, selecteer je "User-defined" en voer je de naam en interface-id van het netwerkapparaat in.

5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Protocol" het IP-protocol (TCP of UDP) dat je wilt gebruiken voor de portforwarding-regel.
  6. Als je portforwarding wilt configureren voor een enkele poort, voer je onder "From port" en "through port" of "to port" het poortnummer in waarop verbindingen vanaf internet binnenkomen.
    • Als je portforwarding wilt configureren voor een poortbereik, voer je onder "From port" het eerste poortnummer voor inkomende verbindingen vanaf internet in en onder "through port" of "to port" het laatste poortnummer.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 FRITZ!Box configureren voor toegang via internet

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! kun je je FRITZ!Box altijd vanaf internet benaderen, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert, bijvoorbeeld na "automatic disconnection" door de internetprovider.

Opmerking:Als je al een andere Dynamic DNS-service gebruikt die IPv6 ondersteunt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

Internetverbinding permanent handhaven

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.