FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

LAN-gasttoegang in FRITZ!Box configureren

Via de LAN-gasttoegang van de FRITZ!Box kun je toestaan dat computers, gameconsoles en andere apparaten de snelle en veilige internetverbinding van je FRITZ!Box gebruiken, zonder dat deze toegang hebben tot je thuisnetwerk of de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Zo kan bijvoorbeeld je buurman via FRITZ!Powerline je internetverbinding gebruiken zonder dat hij toegang heeft tot je persoonlijk gegevens.

Voorwaarden / beperkingen

• De gasttoegang is niet beschikbaar als de FRITZ!Box de internetverbinding van een andere router gebruikt ("IP client mode", "wireless repeater").
  • De apparaten in het gastnetwerk moeten worden geconfigureerd voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen (DHCP).
  • IPTV afspelen en bepaalde functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld portforwarding, telefonie) zijn niet beschikbaar bij het gebruik van de gasttoegang.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Gasttoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Guest access enabled for LAN 4" in.
  5. Als je alleen internettoegang wilt toestaan als de gebruiksvoorwaarden op een voorgeschakelde pagina (captive portal) zijn geaccepteerd, schakel je de optie "Permit login with guest access only after consent to terms of use" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Misschien ben je hierin ook geïnteresseerd: