FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

FRITZ!Box configureren voor internettoegang via een Android-smartphone (USB-tethering)

De FRITZ!Box kan niet alleen internetverbindingen tot stand brengen met een dongle voor mobiel breedband, maar kan ook de bestaande mobiele internetverbinding van een Android-smartphone gebruiken (USB-tethering).

Op die manier kunnen alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk de internetverbinding van de Android-smartphone gebruiken voor toegang tot internet als je gewone internetverbinding eruit ligt en je geen dongle voor mobiel breedband hebt.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Android versie 4.1 of later moet zijn geïnstalleerd op de smartphone.
  • De Android-smartphone moet de functie USB-tethering ondersteunen.

Opmerking:Niet alle smartphones ondersteunen USB-tethering. Informatie over USB-tethering vind je in de handleiding van je smartphone. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

• Afhankelijk van de provider van je mobiele netwerk, zijn internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (zoals inkomende VPN-verbindingen), mogelijk niet of beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Android-smartphone verbinden met de FRITZ!Box

• Gebruik een USB-kabel om de Android-smartphone te verbinden met een USB-poort op je FRITZ!Box.

2 Smartphone configureren

1. Tik op het symbool "Settings" in het startscherm van de Android-smartphone.
  2. Tik op "Wireless and networks" en vervolgens op "Tethering & portable hotspot".
  3. Schakel de optie "USB tethering" in.

De Android-smartphone deelt de internetverbinding met het apparaat dat je hebt aangesloten met de USB-kabel.

Opmerking:Als je de internetverbinding niet meer wilt delen, kun je de optie "USB tethering" uitschakelen of de USB-kabel weer verwijderen.

3 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Mobile Communications" in het menu "Internet".
  3. Als je altijd het mobiele netwerk wilt gebruiken voor de verbinding met internet:
    • Schakel de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering enabled" in.
    • Als je het mobiele netwerk alleen wilt gebruiken voor de verbinding met internet wanneer de DSL-verbinding een storing heeft:
      • Schakel de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications stick by USB tethering automatically whenever the DSL connection is interrupted" in.

Opmerking:De mobiele verbinding wordt ingeschakeld in het geval van een onderbreking van DSL-synchronisatie. Wanneer de DSL-verbinding gedurende 30 minuten weer beschikbaar en stabiel is, verbreekt de FRITZ!Box de mobiele verbinding en wordt de internetverbinding via de DSL-lijn hersteld.