FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

FRITZ!NAS-inhoud via toegangslink delen

Per toegangslink kun je afzonderlijke bestanden of mappen op FRITZ!NAS (http://fritz.nas/) gemakkelijk delen met je vrienden of familie. De links kunnen met elke webbrowser worden geopend zonder toegangsgegevens in te voeren.

Je kunt bijvoorbeeld vrienden via internet toegang verlenen tot de foto's en video's van je laatste vakantie, zonder dat ze op je FRITZ!NAS bestanden kunnen wijzigen of verwijderen.

Voorwaarden / beperkingen

• Via een toegangslink kunnen bestanden niet worden gewijzigd of verwijderd. Als er bestanden moeten worden gewijzigd of verwijderd, configureer dan toegang vanaf internet tot FRITZ!NAS.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ! configureren

Met MyFRITZ! kun je de FRITZ!Box altijd vanaf internet benaderen, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander publiek IP-adres krijgt van de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere Dynamic DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

Internetverbinding permanent handhaven

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Een toegangslink naar FRITZ!NAS-inhoud aanmaken

1. Open FRITZ!NAS in een webbrowser.
  2. Navigeer naar de map met het bestand of de map die je wilt delen.
  3. Zet een vinkje in de checkbox voor het bestand of de map om deze te selecteren.
  4. Klik op de knop (Bestand of map vrijgeven voor delen).
    • Het venster "Successfully released for sharing" (zie afb.) wordt weergegeven.

Afb.: Toegangslink voor FRITZ!NAS aanmaken

5. Als je de geldigheid wilt beperken van de toegangslinks, kun je beperkingen stellen aan de toegangsperiode en het aantal keer dat toegang is toegestaan.
  6. Klik op "E-mail" om de toegangslink naar het standaard e-mailprogramma op de computer te sturen. Op deze manier kun je de toegangslink heel gemakkelijk per e-mail versturen aan alle personen die je toegang wilt verlenen tot het gedeelde bestand of de gedeelde map.
  7. Klik op "OK".

De personen die je toegang wilt verlenen tot een gedeeld bestand of een gedeelde map, hebben nu met een klik op de toegangslink toegang tot de gedeelde bestanden.

Opmerking:In de sectie "Permit Access" in FRITZ!NAS kun je alle bestanden en mappen zien die je hebt gedeeld, en kun je het delen weer ongedaan maken.