FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Toegang tot FRITZ!NAS via internet

Je kunt veilig delen via internet instellen voor bepaalde mappen op USB-opslagapparaten of onlineopslaglocaties die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Vervolgens kun je een webbrowser gebruiken voor internettoegang tot je documenten en mediabestanden via de FRITZ!NAS-gebruikersinterface (http://fritz.nas).

Opmerking:Als je niet wilt dat FRITZ!NAS-inhoud kan worden gewijzigd of verwijderd, kun je bestanden gemakkelijk met anderen delen door ze een toegangskoppeling te sturen. De toegangskoppeling maakt toegang mogelijk in elke webbrowser zonder dat het nodig is een gebruikersnaam of wachtwoord in te voeren.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:De FRITZ!Box is alleen toegankelijk vanaf internet via IPv6 wanneer een DS-Lite-verbinding ("Dual-Stack Lite") wordt gebruikt. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven onder "Connections" op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

1 Voorbereidingen

USB-opslagapparaat configureren voor gebruik als opslag (NAS)

MyFRITZ!-account instellen en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot je FRITZ!Box via internet, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert, bijvoorbeeld na "automatic disconnection" door de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer een MyFRITZ!-account in de FRITZ!Box.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

Permanente internetverbinding handhaven

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in.

Belangrijk:Als de optie niet beschikbaar is, dan heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box-gebruikers instellen

Voor internettoegang tot de FRITZ!Box moet je gebruikers instellen in de FRITZ!Box en ze toegangsrechten voor opslaginhoud (NAS) geven vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "FRITZ!Box Users" in het menu "System".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de gebruiker die internettoegang moet hebben tot de opslag (NAS),
    • of, als je nog geen gebruikers hebt geconfigureerd:
      • Klik op de knop "Add User" en voer in de betreffende velden een naam en een wachtwoord naar keuze in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "Access to NAS contents" in.
  6. Klik op de knop "Add Directory".
  7. Schakel de optie "All storage available on the FRITZ!Box" in als de FRITZ!Box-gebruiker toegang krijgt tot alle opslag die beschikbaar is op de FRITZ!Box,
    • of, als de gebruiker alleen toegang krijgt tot bepaalde opslag of een bepaalde map:
      • Schakel de optie "Select folder" in.

LET OP!Als je toegang verleent tot alle mappen en als je een IP-telefoon gebruikt met de FRITZ!Box, dan heeft de gebruiker toegang tot alle berichten die zijn opgenomen op het antwoordapparaat van de FRITZ!Box.

8. Ga naar de sectie "Directory" en geef de gebruiker lees- en schrijfmachtigingen voor de opslag.
  9. Klik op "OK".
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Toegang tot FRITZ!NAS via internet

1. Roep het adres https://[MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box]/nas op in een webbrowser. Als voor de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 wordt gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die door de FRITZ!Box wordt gebruikt.

Voorbeeld:
    https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net:49476/nas

2. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, ga je als volgt te werk om de beveiligingswaarschuwing te bevestigen:

Opmerking:De verbinding naar de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij andere organisaties die certificaten valideren.

• Google Chrome: "Advanced > Proceed to [...].myfritz.net (unsafe)".
    • Mozilla Firefox: "I Understand the Risks > Add Exception... > Confirm Security Exception".
    • Microsoft Edge: "Continue to this webpage (not recommended)".
    • Microsoft Internet Explorer: "Continue to this website (not recommended)."
    • Apple Safari: "Continue".
  3. Voer in de overeenkomstige velden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die is gemachtigd FRITZ!NAS-inhoud te openen via internet en klik op "Log in".