FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Kan geen onlinegames spelen met Xbox One

Je kunt je Xbox One niet gebruiken om onlinegames te spelen (bijvoorbeeld multiplayergames). Met andere functies van de gameconsole (zoals de internetbrowser) die gebruikmaken van de internetverbinding van de FRITZ!Box, ondervind je echter geen problemen. Wanneer de fout optreedt, geeft de Xbox One de foutmelding "Can't get a Teredo IP address" weer.

Oorzaak

• De Xbox One probeert een eigen IPv6-verbinding via het Teredo-protocol tot stand te brengen in plaats van gebruik te maken van de internetverbinding van de FRITZ!Box via internetprotocolversie 6 (IPv6). Dit gedrag van de Xbox is in strijd met de Teredo-standaard (RFC 4380 Sectie 5.5).
    Teredo is niet vereist wanneer een IPv6-internetverbinding actief is en er bestaat een risico dat de beveiligingsfuncties van de FRITZ!Box worden omzeild door het gebruik van Teredo. Daarom blokkeert de FRITZ!Box in dit geval de UDP-poort 3544 om beveiligingsredenen. Op die manier voldoet de FRITZ!Box aan de gestandaardiseerde aanbevelingen voor thuisnetwerkapparaten (RFC 6169, sectie 3.1.3).

Opmerking:Teredo (RFC 4380) is een mechanisme voor IPv6-tunneling dat is bedoeld om de transitie van IPv4 naar IPv6 te faciliteren. Teredo kapselt IPv6-gegevenspakketten van Windows-apparaten in binnen IPv4-gegevenspakketten en verstuurt deze naar een Teredo-server van Microsoft. Deze server stuurt de IPv6-gegevenspakketten vervolgens door naar de werkelijke doelbestemming.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Teredo-filter uitschakelen in de FRITZ!Box

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Filters" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Lists".
  4. Schakel de optie "Teredo filter enabled" uit.