FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Automatisch opstarten van de computer via internet mislukt

Je hebt de optie "Start this computer automatically as soon as it is accessed from the Internet" ingeschakeld voor je computer in de FRITZ!Box, maar de computer start niet automatisch op wanneer je de computer opent via internet.

Oorzaak

• De FRITZ!Box verstuurt niet het Magic-pakket dat is vereist om de computer automatisch op te starten ("Wake on LAN").

1 Wachten op komend FRITZ!OS

We werken aan een oplossing en zullen dit probleem zo spoedig mogelijk verhelpen met een FRITZ!OS-update voor de FRITZ!Box. We kunnen nog geen datum voor de update noemen.

Opmerking:Je kunt je laten informeren over nieuwe updates via Push Service Mail. Bovendien kun je de FRITZ!Box zo configureren dat nieuwe updates automatisch worden geïnstalleerd. Deze opties kun je inschakelen in de gebruikersinterface onder "System > Push Service" of "System > Update > Automatic Update".

Workaround

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface via internet.
  2. Klik op "Home Network" en vervolgens op "Network".
  3. Klik op de knop "Edit" voor de computer die moet worden opgestart.
  4. Klik op de knop "Start Computer".

De computer wordt gewekt uit de stand-bymodus. Na ongeveer 10 seconden heb je toegang tot gedeelde bestanden en serverservices op de computer.