FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

USB-printer in FRITZ!Box configureren

In het thuisnetwerk kun je een op de FRITZ!Box aangesloten USB-printer gebruiken als netwerkprinter of je kunt deze gebruiken met het programma USB Remote Connection. Welke bedrijfsmodus het beste is, hangt af van je vereisten en de USB-printer die je gebruikt.

Printer als netwerkprinter configureren

• Configureer de met de FRITZ!Box verbonden USB-printer als netwerkprinter als
    • je de printer wilt gebruiken op elke computer, ongeacht het besturingssysteem en zonder extra software.
    • je de printer wilt gebruiken op smartphones, tablets en andere netwerkapparaten.

Opmerking:Extra functies van All-in-one apparaten, zoals scannen of faxen, zijn niet beschikbaar als je de printer gebruikt als netwerkprinter. Het is niet mogelijk om de inktniveau-indicator te openen.

De printer moet gegevens kunnen verwerken in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP). Printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen (bijvoorbeeld sommige GDI- of LIDIL-printers), kunnen niet worden gebruikt als netwerkprinter.

Printer met USB Remote Connection gebruiken

• Configureer de USB-printer om deze te gebruiken met het programma FRITZ!Box USB Remote Connection als
    • de USB-printer een all-in-one apparaat (ook wel multifunctioneel apparaat of multifunctionele printer genoemd) is en je het apparaat ook wilt gebruiken om te scannen en te faxen.
    • je de inktniveau-indicator en andere gemaksfuncties van de printer wilt gebruiken
    • de printer alleen bidirectioneel kan worden bediend of via ingekapselde gegevens (dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige GDI- en LIDIL-printers).

Belangrijk:Het programma FRITZ!Box USB Remote Connection is beschikbaar voor computers met Windows 10 / 8 / 7 (in de 32- en 64-bits versie).