FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

FRITZ!Box configureren voor gebruik met een kabelmodem

Met een extra kabelmodem kan de FRITZ!Box ook aan een kabelaansluiting worden gebruikt. Omdat de FRITZ!Box de internetverbinding zelf opbouwt en controleert via de kabelmodem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (telefonie, firewall, etc.) ook in deze bedrijfsmodus beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Kabelmodem aansluiten

• Verbind de kabelmodem met de eerste multimediadoos of met de contactdoos die de installateur heeft gebruikt bij de eerste inrichting. Gebruik daarbij de door de installateur ter beschikking gestelde coaxiale kabel (zonder verlenging).

2 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

• Als de FRITZ!Box is verbonden met de kabelmodem, verbreek je de verbinding tussen de kabelmodem en de FRITZ!Box, en start je de kabelmodem vervolgens opnieuw op.

Opmerking:Je kunt de kabelmodem opnieuw opstarten door kort de stekker uit het stopcontact te halen. Het kan enkele minuten duren voordat de kabelmodem opnieuw is opgestart.

Internettoegang configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Start de wizard om de internettoegang te configureren:
    • Als de FRITZ!Box is geconfigureerd met de fabrieksinstellingen:
      • Stel eerst een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "Register" en "Next".

Afb.: Wachtwoord instellen voor de gebruikersinterface

• Als je al instellingen hebt aangepast in de gebruikersinterface:
      • Klik op "Wizards" (linksonder het hoofdmenu) en vervolgens op "Set Up Internet Connection" of "Configure Internet Connection".

Afb.: FRITZ!Box-wizards oproepen

3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Bij bepaalde regionale instellingen worden niet alle vooraf geconfigureerde providers weergegeven, tenzij je "More Internet service providers" selecteert.
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer je internetprovider en klik op "Next".
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer "other Internet Service Provider" en klik op "Next".
  4. Volg de instructies van de wizard en vul in de velden "Downstream" en "Upstream" de betreffende snelheden van je internetverbinding in.
  5. Schakel de optie "Check the Internet connection after saving" in en klik op "Next".
  6. Verbind de kabelmodem via een netwerkkabel met de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box en klik op "Next".

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding tot stand via de kabelmodem.