FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Draadloze verbindingen kunnen niet meer tot stand worden gebracht sinds een update van FRITZ!OS

Sinds een update naar FRITZ!OS 6.50 kunnen bepaalde oudere draadloze apparaten (bijvoorbeeld een netwerkprinter, webradio) geen draadloze verbindingen (WiFi) meer tot stand brengen met de FRITZ!Box. Draadloze netwerken kunnen de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID) vinden, maar wanneer je de netwerksleutel invoert, wordt geen draadloze verbinding tot stand gebracht. Je nieuwere draadloze apparaten kunnen nog steeds verbinding maken met de FRITZ!Box sinds de update.

Oorzaak

• Tijdens de updateprocedure wordt de verouderde draadloze standaard 802.11b automatisch uitgeschakeld om de prestaties van de draadloze verbinding te verbeteren in de frequentieband 2,4 GHz.

Belangrijk:Als het probleem zich ook voordoet met moderne draadloze apparaten of als je geen oudere draadloze apparaten met 802.11b gebruikt, voer je de stappen uit zoals beschreven in deze handleiding.

1 Draadloze standaard 802.11b inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Radio Channel" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Selecteer de standaard "802.11n+g+b" in de vervolgkeuzelijst "wireless standard 2.4-GHz".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De draadloze verbinding kan weer tot stand worden gebracht.