FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

FRITZ!Box-gebruikersinterface kan niet worden geopend

De FRITZ!Box-gebruikersinterface wordt niet geopend wanneer je fritz.box invoert in je webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox), maar de computer is wel verbonden met de FRITZ!Box via een netwerkkabel of via draadloos LAN (WiFi).

Belangrijk:Doorgaans kun je de gebruikersinterface niet openen met netwerkapparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box via gasttoegang.
Als de FRITZ!Box een bestaande internetverbinding in het netwerk gebruikt (bedrijfsmodus "IP client" of "wireless repeater"), kun je de gebruikersinterface alleen openen door het IP-adres in te voeren dat handmatig aan de FRITZ!Box is toegewezen (en niet fritz.box). Als je het IP-adres bent vergeten, kun je de gebruikersinterface openen door het "emergency IP address" van de FRITZ!Box in te voeren.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Volledige adres gebruiken om de gebruikersinterface te openen

Sommige webbrowsers starten een zoekactie op internet (bijvoorbeeld Google Chrome via Google) als je een onbekend of onvolledig adres invoert. Je kunt dit vermijden door het volledige adres in te voeren:

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Schakel de FRITZ!Box uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
  2. Schakel de repeater na 5 seconden weer in.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box worden niet verwijderd bij het opnieuw opstarten. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende die tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

3 Cache van je webbrowser legen

De volgende stap is alleen vereist als je een lege witte of onvolledige pagina ziet in plaats van de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

4 Instellingen van webbrowser aanpassen

Google Chrome

1. Klik op de knop (Google Chrome aanpassen en beheren) rechts van de adresbalk van Chrome.
  2. Klik op "Settings" en vervolgens op "Show advanced settings".
  3. Klik op "Change proxy settings" onder "Network".
  4. Schakel de proxyserver uit of voer fritz.box in als uitzondering in het betreffende veld.
  5. Klik op "OK".

Mozilla Firefox

1. Klik op de knop (menu openen) rechtsboven in Firefox.
  2. Klik op "Options" en vervolgens op "Advanced".
  3. Klik op "Network" en vervolgens op "Settings".
  4. Schakel de optie "No proxy" in of typ fritz.box in het veld "No Proxy for".
  5. Klik op "OK".

Microsoft Edge

1. Klik op de knop (Meer acties) rechtsboven in Edge.
  2. Klik op "Settings" en vervolgens op "View advanced settings".
  3. Klik op "Open proxy settings".
  4. Schakel de optie "Use a proxy server" uit of typ fritz.box in het veld waar je uitzonderingen voor proxyservers invoert.
  5. Klik op "Save".

Microsoft Internet Explorer

1. Klik op de knop "Tools" rechtsboven in Internet Explorer.
  2. Als de optie "Work Offline" wordt weergegeven in het menu en de optie is aangevinkt, klik je erop om het vinkje te verwijderen.
  3. Klik op de menuoptie "Internet Options".
  4. Klik op "Connections" en vervolgens op "LAN settings".
  5. Schakel de optie "Use a proxy server for your LAN" of typ fritz.box in het veld "Exceptions".
  6. Klik op "OK".

Andere webbrowsers

1. Schakel "offline operation" uit in de webbrowser.

Opmerking:Meer informatie vind je in de online-help. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant van de webbrowser.

2. Als de webbrowser is geconfigureerd om een proxyserver te gebruiken:
    • Schakel de optie "Use a proxy server" uit in de webbrowser
      • of
    • Geef fritz.box op als "exception" in de instellingen voor de proxyserver.

5 Service "DHCP Client" activeren in Windows

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Administrative Tools".
  4. Dubbelklik op "Services".
  5. Dubbelklik op "DHCP Client" in de kolom "Name".
  6. Selecteer "Automatic" als opstarttype.
  7. Klik op "Start" (indien beschikbaar) en vervolgens op "OK".
  8. Start je computer opnieuw op.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Administrative Tools" en "Services".
  4. Dubbelklik op "DHCP Client" in de kolom "Name".
  5. Selecteer "Automatic" als opstarttype.
  6. Klik op "Start" en vervolgens op "Apply".
  7. Start je computer opnieuw op.

6 Netwerkapparaat configureren als DHCP-client

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "More options" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter (draadloos of LAN) die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de opties "Obtain an IP address automatically" en "Obtain DNS server address automatically" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "Change view" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter (draadloos of LAN) die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de opties "Obtain an IP address automatically" en "Obtain DNS server address automatically" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Apple OS X

1. Open Finder en klik op "Applications".
  2. Klik op "System Preferences" en vervolgens op "Network".
  3. Ga naar het linkervenster en selecteer het volgende:
    • Als je de FRITZ!Box met de computer wilt verbinden via draadloos LAN:
      • Selecteer de optie "Wi-Fi" of "AirPort".
    • Als de FRITZ!Box met je computer is verbonden via LAN (netwerkadapter):
      • Selecteer de optie "Built-in Ethernet".
  4. Klik op "Advanced".
  5. Ga naar de pagina met TCP/IP-instellingen en selecteer de optie "Using DHCP:" in de vervolgkeuzelijst "Configure IPv4".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Andere besturingssystemen of netwerkapparaten (zoals smartphones, gameconsoles)

• Configureer het netwerkapparaat om automatisch een IP-adres (DHCP) te verkrijgen.

Opmerking:Informatie over deze configuratie vind je in de overeenkomstige handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant van het besturingssysteem of netwerkapparaat.

7 DHCP-server inschakelen

Voorbereidingen

• Gebruik een netwerkkabel om de computer te verbinden met de poort "LAN 2" op de FRITZ!Box.
    • Alleen als de FRITZ!Box met je computer is verbonden via draadloos LAN:
      • Verbreek de draadloze verbinding tussen de computer en de FRITZ!Box.

FRITZ!Box configureren

1. Roep het adres http://169.254.1.1 op in een webbrowser.
  2. Klik op "Home Network" en vervolgens op "Home Network Overview".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.