FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Netwerkapparaat configureren om automatisch IP-instellingen (DHCP) op te halen

Elk netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, gameconsole) heeft voor de communicatie met de FRITZ!Box speciale IP-instellingen nodig die automatisch worden toegewezen door de DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol) van de FRITZ!Box. Hiervoor moeten de IP-instellingen van het netwerkapparaat zo worden geconfigureerd dat ze de IP-instellingen automatisch verkrijgen (DHCP-client).

1 Netwerkapparaat configureren als DHCP-client

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "More options" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter (draadloos of LAN) die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de opties "Obtain an IP address automatically" en "Obtain DNS server address automatically" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "Change view" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter (draadloos of LAN) die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de opties "Obtain an IP address automatically" en "Obtain DNS server address automatically" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Apple OS X

1. Open Finder en klik op "Applications".
  2. Klik op "System Preferences" en vervolgens op "Network".
  3. Ga naar het linkervenster en selecteer het volgende:
    • Als je de FRITZ!Box met de computer wilt verbinden via draadloos LAN:
      • Selecteer de optie "Wi-Fi" of "AirPort".
    • Als de FRITZ!Box met je computer is verbonden via LAN (netwerkadapter):
      • Selecteer de optie "Built-in Ethernet".
  4. Klik op "Advanced".
  5. Ga naar de pagina met TCP/IP-instellingen en selecteer de optie "Using DHCP:" in de vervolgkeuzelijst "Configure IPv4".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Andere besturingssystemen of netwerkapparaten (zoals smartphones, gameconsoles)

• Configureer het netwerkapparaat om automatisch een IP-adres (DHCP) te verkrijgen.

Opmerking:Informatie over deze configuratie vind je in de overeenkomstige handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant van het besturingssysteem of netwerkapparaat.