FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Wat is Mesh WiFi steering en hoe werkt het?

Mesh WiFi steering stuurt smartphones, tablets of andere draadloze netwerkapparaten automatisch naar het draadloze toegangspunt met de beste draadloze ontvangst en ook naar de geschikte frequentieband. Mesh WiFi steering optimaliseert zo niet alleen de draadloze verbinding van afzonderlijke apparaten, maar ook het gebruik van alle draadloze toegangspunten.

Automatisch uitwijken naar het andere draadloos netwerk door de Mesh Master

In het Mesh-netwerk analyseert de FRITZ!Box in zijn functie als Mesh Master permanent alle draadloze verbindingen. Zodra de Mesh Master vaststelt dat een draadloos netwerkapparaat via een andere Mesh Repeater een duidelijk betere verbinding met het thuisnetwerk of gastnetwerk tot stand kan brengen, draagt de FRITZ!Box het apparaat op uit te wijken naar het andere draadloze netwerk.

In tegenstelling tot draadloos roaming beslist bij Mesh WiFi steering niet het draadloze netwerkapparaat wanneer het zinvol is naar een ander draadloos netwerk uit te wijken, maar de Mesh Master. Dit heeft als doorslaggevend voordeel dat de Mesh Master beter kan beoordelen welk draadloos toegangspunt of welke frequentieband juist ideaal is, omdat de Mesh Master informatie heeft over alle draadloze netwerkapparaten, inclusief de belasting van de Mesh Repeater. Afzonderlijke draadloze apparaten kunnen deze informatie niet herkennen.

Voorwaarden voor Mesh WiFi steering

FRITZ!Box, FRITZ!Repeater en FRITZ!Powerline met draadloze functie ondersteunen Mesh WiFi steering vanaf FRITZ!OS 7.10. In de fabrieksinstellingen is Mesh WiFi steering al ingeschakeld. Om de voordelen van Mesh WiFi steering te gebruiken, moeten de FRITZ!-producten geïntegreerd zijn in het Mesh-netwerk en de draadloze instellingen van de Mesh Master gebruiken. Draadloze netwerkapparaten moeten draadloze standaards 802.11k en 802.11v volledig ondersteunen.

Voor Mesh WiFi steering moet de naam van het draadloze netwerk (SSID) van beide frequentiebanden van de Mesh Master identiek zijn. Als je tot nu toe verschillende namen hebt gebruikt voor het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box, geef dan de draadloze netwerken van beide frequentiebanden dezelfde naam. Vervolgens schakel je in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Wireless > Radio Channel" in de sectie "Radio Channel Settings >Additional Settings" de optie "To improve data transmission, wireless devices can be switched automatically [...] in the Mesh" in.