FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

FRITZ!Box configureren voor internettoegang via mobiel netwerk (LTE&UMTS)

Met een extra mobiele internetstick kan de FRITZ!Box ook internetverbindingen via een mobiel netwerk tot stand brengen en deze aan alle computers binnen het thuisnetwerk ter beschikking stellen.

Voorwaarden / beperkingen

• De mobiele internetstick moet de mobiele standaard LTE (4G) of UMTS/HSPA (3G) voor ondersteunen.
  • De mobiele internetstick moet AT-commando's of USB-tethering ondersteunen.
  • Afhankelijk van de mobielenetwerkprovider, zijn internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), mogelijk niet of beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Mobiele internetstick met FRITZ!Box verbinden

• Verbind de mobiele internetstick, waarin de simkaart is geplaatst, met een USB-poort van de FRITZ!Box.

2 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Communications".
  3. Als een sectie "USB Tethering" wordt weergegeven, configureer je internettoegang via USB-tethering.
    • Als de sectie "USB Tethering" niet wordt weergegeven, ga je verder met de volgende maatregel.

Internettoegang configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Communications".
  3. Als de internetverbinding altijd via het mobielenetwerk tot stand moet worden gebracht, schakel je de optie "Internet connection via mobile communications enabled" in.
    • Als de internetverbinding alleen via het mobielenetwerk tot stand moet worden gebracht als de DSL-verbinding uitvalt, schakel je de optie "Connect to the internet using the mobile communications network only when the DSL connection fails" in.

Opmerking:Zodra DSL-synchronisatie gedurende ten minste 30 minuten weer beschikbaar en stabiel is, verbreekt de FRITZ!Box de verbinding met het mobielenetwerk en herstelt de internetverbinding via DSL.

4. Voer in het invoerveld "PIN" de pincode voor de simkaart van de mobiele internetstick in.

Belangrijk:Als je 3 keer de verkeerde pincode invoert, moet je de pukcode gebruiken. Informatie over de pin- of pukcode verkrijg je bij je mobielenetwerkprovider.

5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Mobile communications network provider" je provider. Als je provider niet wordt weergegeven:
    1. Selecteer "Other operator".
    2. Voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je mobielenetwerkprovider.

Opmerking:Je kunt de toegangsgegevens voor vooraf geconfigureerde mobielenetwerkproviders niet wijzigen.

6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box brengt nu alle verbindingen met internet tot stand via de aangesloten mobiele internetstick.