FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box handmatig configureren

Je wilt handmatig een draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren? ✔ Zo configureer je een verbinding met het draadloze netwerk met het standaardwachtwoord of je eigen wachtwoord.

Je kunt elk draadloos netwerkapparaat verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box om het apparaat toegang te geven tot internet en andere apparaten in je thuisnetwerk.

In deze handleiding leggen we uit hoe je de draadloze verbinding handmatig kunt configureren door de unieke draadloze netwerksleutel in te voeren.

Als je draadloze netwerkapparaten ondersteuning bieden voor het automatisch tot stand brengen van de verbinding via WPS-methode, ga dan te werk zoals uitgelegd in de handleiding Draadloze verbinding met de FRITZ!Box per druk op de knop (WPS) configureren.

1 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box opzoeken

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen opzoeken

Als de FRITZ!Box zich in de fabrieksinstellingen bevindt, kun je de draadloze instellingen gebruiken die aan de onderzijde van het apparaat staan:

• De naam van het draadloze netwerk (SSID) komt overeen met de modelnaam van de FRITZ!Box gevolgd door twee willekeurig gegenereerde letters (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7590 WW).
  • De draadloze netwerksleutel komt overeen met de cijfercode naast het sleutelpictogram.

Afb.: SSID en draadloze netwerksleutel

Persoonlijke draadloze instellingen bepalen

Als niet zeker weet of de draadloze instellingen aan de onderzijde van het apparaat nog geldig zijn, lees dan de geldige instellingen af in de gebruikersinterface:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Noteer de naam van het draadloze netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  5. Noteer de draadloze netwerksleutel.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik dan op "Volgende". De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik dan op "Volgende".
  5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in". De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  3. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "OK". De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Apple macOS

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in de Finder-balk boven aan het scherm (zie afb.).

Afb.: Geen verbinding met draadloos netwerk

2. Klik in het contextmenu op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  3. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "Verbind". De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk.

Apple iOS (Apple iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box (zie afb.).

Afb.: Draadloos netwerk FRITZ!Box selecteren op iPhone

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbind". De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en het pictogram voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

OpmerkingAndroidapparaten kun je heel gemakkelijk verbinden met de FRITZ!Box met behulp van FRITZ!App WLAN.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als WiFi is uitgeschakeld, tik dan op "Uit" naast de vermelding "WiFi".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden". De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

1. Gebruik je draadloze netwerkapparaat om te zoeken naar draadloze netwerken in de buurt.

Opmerking:Informatie over het tot stand brengen van de draadloze verbinding vind je in de handleiding of krijg je van de fabrikant van het draadloze netwerkapparaat.

2. Selecteer het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en voer de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in als je daarom wordt gevraagd. De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.