FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen

Een MAC-adres (Media Access Control-adres) wordt gebruikt om een apparaat eenduidig te identificeren in een netwerk.

Het MAC-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt door een computer of door andere apparaten, hangt er vanaf of het apparaat via een netwerkkabel of het draadloze netwerk communiceert met de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Draadloze MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Lees het MAC-adres af in de sectie "Radio Network". Als het MAC-adres niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.

2 LAN-MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen

Je kunt het LAN MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen met een computer die is verbonden met een LAN-poort van de FRITZ!Box. De werkwijze is afhankelijk van het besturingssysteem van de computer:

MAC-adres onder Windows bepalen

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + R.
  2. Voer in het invoerveld "Openen" cmd in en klik op "OK".
  3. Voer in het opdrachtpromptvenster nslookup fritz.box in en druk vervolgens op Enter.
  4. Lees het IP-adres van de FRITZ!Box af naast de vermelding "Address".
  5. Voer arp -a [IP-adres van de FRITZ!Box] in en druk op Enter.

Voorbeeld:
    arp - a 192.168.178.1

Afb.: MAC-adres per nslookup bepalen

6. Lees het MAC-adres van de FRITZ!Box af onder de vermelding "Fysiek adres".

MAC-adres onder macOS bepalen

1. Open de Finder.
  2. Klik op "Programma's" en dan op "Hulpprogramma's".
  3. Open het hulpprogramma Terminal.
  4. Voer in de terminal nslookup fritz.box in en druk op Enter.
  5. Lees het IP-adres van de FRITZ!Box af naast de vermelding "Address".
  6. Voer arp [IP-adres van de FRITZ!Box] in en druk op Enter.

Voorbeeld:
    arp 192.168.178.1

7. Lees het MAC-adres van de FRITZ!Box af.