FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box een vooraf ingestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID), gevolgd door twee willekeurig gekozen letters (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7590 XY).

Als je een unieke naam wilt gebruiken voor het draadloze netwerk van je FRITZ!Box, kun je de naam van het draadloze netwerk eenvoudig wijzigen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Overnemen van de instellingen van de Mesh uitschakelen

Als je de FRITZ!Box gebruikt als Mesh Repeater, moet je eerst het overnemen van de instellingen van de Mesh uitschakelen:

2 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu wordt het pop-upvenster "Wireless LAN Access" geopend met de gewijzigde instellingen voor draadloze toegangsgegevens van de FRITZ!Box. Print of noteer de nieuwe draadloze gegevens en configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Box opnieuw.