FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box een vooraf ingestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID), gevolgd door twee willekeurig gekozen letters (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7590 XY). Als je een unieke naam wilt gebruiken voor het draadloze netwerk van je FRITZ!Box, kun je de naam van het draadloze netwerk eenvoudig wijzigen.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in, zonder speciale tekens. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, raden wij aan om alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box is nu gewijzigd. Alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box moeten opnieuw worden geconfigureerd.

Wanneer je draadloze repeaters of powerline adapters met draadloze functie gebruikt in je thuisnetwerk, moeten deze dezelfde naam voor het draadloze netwerk gebruiken als de FRITZ!Box. Hierdoor is het voor draadloze netwerkapparaten makkelijker om tussen de draadloze netwerken te wisselen (draadloos roaming).