FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

FRITZ!Box voor gebruik aan glasvezelaansluiting configureren

Met een glasvezelmodem kun je de FRITZ!Box ook gebruiken aan een glasvezelaansluiting. Omdat de FRITZ!Box de internetverbinding zelf opbouwt en controleert via de glasvezelmodem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld firewall, kinderslot, MyFRITZ!) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:De begrippen "glasvezelaansluiting", "giganet" of "Fiber to the Home (FTTH)" worden gebruikt voor internetaansluitingen waarbij een glasvezelkabel tot aan een glasvezelmodem in de eigen woning wordt geleid.

1 Glasvezelmodem en FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de glasvezelmodem volgens de instructies van de internetprovider met de glasvezelaansluitdoos.
  2. Verbind de LAN-poort van de glasvezelmodem via een netwerkkabel met de "WAN"-poort van de FRITZ!Box.
  3. Verbind een computer via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box of gebruik een netwerkkabel om de computer met een beschikbare LAN-poort van de FRITZ!Box te verbinden.

2 Internettoegang configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt op de sticker onder op het apparaat en klik op "Log In".
  3. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Internet connection via" de optie "DSL or fiber optic modem".
  5. Als je internetprovider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer je je internetprovider en voer in de daarvoor bestemde invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Als toegangsgegevens vereist zijn, voer je in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
        • Als geen toegangsgegevens vereist zijn, schakel je in de sectie "Account Information" de optie "No" in.
      3. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van je internetverbinding in.
      4. Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft, klik je op "Change connection settings", schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je de VLAN-ID in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. De installatie is voltooid wanneer de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.