FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

FRITZ!Box als draadloze repeater gebruiken

Je wilt een FRITZ!Box configureren als draadloze repeater en verbinden met een tweede FRITZ!Box? ✔ Hier lees je hoe dat moet.

Je kunt een FRITZ!Box als draadloze repeater (Wi-Fi) verbinden met een FRITZ!Box die je al hebt. De internetdiensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box die al aanwezig is, zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box die als draadloze repeater is geconfigureerd en voor de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon). Met een router van een andere fabrikant kan de FRITZ!Box niet worden gebruikt als draadloze repeater.

Voorwaarden / Beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 MAC-adres van de FRITZ!Box opzoeken

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als er al andere draadloze repeaters zijn verbonden met de FRITZ!Box met internettoegang:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Lees het betreffende MAC-adres af in de sectie "Active frequency bands".

2 FRITZ!Box als draadloze repeater configureren

Computer met draadloze repeater verbinden

1. Verbind een computer via Wi-Fi of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als draadloze repeater.
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh" ("Mesh Networking").
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel de optie "FRITZ!Box as a Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Schakel de optie "via Wi-Fi" ("via wireless LAN") in.
  7. Selecteer onder "Select wireless radio network" het Wi-Fi-netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang. Als er voor het Wi-Fi-netwerk meerdere vermeldingen zijn, selecteer dan met behulp van het MAC-adres de juiste vermelding. Als de FRITZ!Box niet wordt weergegeven:
    1. Verklein de afstand tussen de twee apparaten.
    2. Klik op de knop "Refresh List" en selecteer vervolgens de FRITZ!Box met internettoegang.
  8. Voer in het invoerveld "Network key" de Wi-Fi-netwerksleutel in van de FRITZ!Box met internettoegang.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als draadloze repeater.

Opmerking:Als draadloze repeater is de FRITZ!Box niet bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het Mesh- of thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box met internettoegang en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box in repeater-modus krijgt toegewezen van de FRITZ!Box met internettoegang.

3 Mesh configureren

Als op de FRITZ!Box met internettoegang FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd, verbind je de apparaten tot een Mesh-netwerk:

1. Druk op de "WPS"-knop van de FRITZ!Box met internettoegang en houd deze gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook meerdere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de draadloze repeater en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid zodra de FRITZ!Box met internettoegang de draadloze repeater in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

4 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box die je als draadloze repeater gebruikt op een plaats waar deze het signaal van het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang in goede kwaliteit kan ontvangen. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding Mesh Repeater optimaal plaatsen.