FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Foutmelding "PPPoE error: [...]". Geen toegang tot internet

De FRITZ!Box kan geen verbinding maken met internet via een DSL- of glasvezelmodem en een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek:

• "PPPoE error: Incorrect parameter [...]"
  • "PPPoE error: Incorrect service name [...]"
  • "PPPoE error: Illegal packet from PPPoE server [...]"
  • "PPPoE error: PPPoE server reports a system error [...]"
  • "PPPoE error: PPPoE server reports a problem [...]"
  • "PPPoE error: Unknown error [...]"
  • "PPPoE error: Timeout [...]"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

2 Corrigeren van instellingen voor de internettoegang

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Controleer of "Other Internet service provider" is geselecteerd voor de internetverbinding:
    • Als "Other Internet service provider" niet is geselecteerd voor de internetverbinding:
      • Ga verder met de volgende sectie.
    • Als "Other Internet service provider" wel is geselecteerd voor de internetverbinding:
      • Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst "Internet service provider".
        • Als je internetprovider wordt weergegeven:
          • Selecteer je internetprovider en voer in de betreffende velden de gegevens van je internetaccount in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
        • Als je internetprovider niet wordt weergegeven:
          1. Klik op "Change connection settings".
          2. Als je internetprovider een bepaalde VLAN-id vereist, schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je in het veld "VLAN ID" het vereiste VLAN in voor internettoegang.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Externe modem controleren

Mogelijk is er een probleem met de externe modem. Controleer daarom of je een internetverbinding kunt maken als je de modem rechtstreeks op een computer aansluit:

1. Gebruik een netwerkkabel om de externe modem aan te sluiten op een computer.
  2. Stel op de computer een configuratie in met een internetverbinding die de modem gebruikt.

Opmerking:De fabrikant van het besturingssysteem kan je informatie geven over de procedure.

3. Controleer of je een internetverbinding kunt maken.
    • Als je geen verbinding kunt maken met internet:
      • Neem contact op met je internetprovider of de winkel waar je je modem hebt gekocht.
    • Als je wel verbinding kunt maken met internet:
      • Ga verder met de volgende sectie.

4 Contact opnemen met de provider

• Vraag je DSL-provider of internetprovider om je internetverbinding te controleren.

Opmerking:Je DSL-provider maakt je DSL-lijn (dikwijls in combinatie met een vaste lijn) beschikbaar. Je internetprovider biedt internettoegang en geeft je je accountgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord). Je DSL-provider kan tegelijk ook je internetprovider zijn.