FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Bijwerken FRITZ!OS niet mogelijk: Foutmelding na selecteren van het FRITZ!OS-bestand

De update voor de FRITZ!Box kan worden geïnstalleerd. Nadat het bestand is geselecteerd in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box, wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "The update failed: The specified file does not contain a FRITZ!OS released for this device by AVM."
  • "The update failed. An unspecified error occurred during the update."

1 FRITZ!OS-bestand opnieuw downloaden

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritzbox/.
  2. Navigeer naar de map voor het model van je FRITZ!Box, vervolgens naar de submap "deutschland" of "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Opmerking: De volledige modelaanduiding van je FRITZ!Box staat vermeld in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 FRITZ!Box opnieuw starten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

3 Update opnieuw uitvoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File".
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "System > Backup", meteen nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Start Update".