FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Wii U-console gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Wii U-console gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. De Wii U heeft dan toegang tot internet en onlineservices van Nintendo.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

Belangrijk:Als de FRITZ!Box de bestaande internetverbinding van een andere router gebruikt, is de DHCP-server van de FRITZ!Box uitgeschakeld. In dit geval moet de router waarmee de FRITZ!Box is verbonden (upstream router) de nodige IP-instellingen toewijzen aan de netwerkapparaten.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box voorbereiden voor WPS

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid voor WPS. Als je de instellingen voor draadloze netwerken hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 Wii U verbinden met de FRITZ!Box

1. Tik in het hoofdmenu van de Wii U GamePad op de knop "Systeeminstellingen".
  2. Tik in het menu "Systeeminstellingen" op "Internet".
  3. Tik op "Verbinden met het internet".
  4. Tik linksboven op "Verbindingsmethoden".
  5. Tik op "Wi-Fi Protected SETUP".
  6. Tik op "Verbinding via een knop".
  7. Houd de WPS-knop van de FRITZ!Box gedurende ongeveer 1 seconden ingedrukt tot de WLAN-led van de FRITZ!Box begint te knipperen.
    • De configuratie van de draadloze verbinding is nu voltooid en de verbinding is tot stand gebracht.
  8. Tik op "Oké" om de verbindingsinstellingen op te slaan.
  9. Tik op "Ja" om de draadloze verbinding als standaardverbinding te gebruiken.

De Wii U is nu verbonden met internet via de FRITZ!Box. Je kunt onlinegames spelen of andere functies van de onlineservices van Nintendo gebruiken.

Opmerking:Nintendo kan je informeren over de configuratie van de Wii U, bijvoorbeeld via het handboek.

3 Port forwarding configureren voor onlinegames

De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten binnen het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste data uit het internet. Voor enkele onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) moeten andere internetgebruikers echter toegang hebben tot je Wii U.

Als je problemen ondervindt met de deelname aan onlinegames, pas je de configuratie van de FRITZ!Box aan:

Belangrijk:Als de FRITZ!Box de bestaande internetverbinding van een andere router gebruikt, moet je de instellingen voor port forwarding configureren in de router waarmee je FRITZ!Box is verbonden.

Automatische port forwarding configureren

Configureer automatische port forwarding in de FRITZ!Box, zodat de Wii U zelf de benodigde poorten in de FRITZ!Box kan openen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast het apparaat dat je wilt configureren op de knop (Bewerken).
  5. Schakel die optie "Permit independent port sharing" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Statische port forwarding configureren

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met onlinegames of als de verbinding wordt verbroken, configureer je de benodigde port forwarding-regels handmatig:

• Configureer in de FRITZ!Box Statische port forwarding voor de poorten en IP-protocollen die de onlinegame gebruikt.

Opmerking:Lijsten met gebruikte poorten van onlinegames vind je met slechts enkele kliks op internet, bijvoorbeeld op www.portforward.com.