FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

FRITZ!Box voor gebruik aan de kabelaansluiting configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al geconfigureerd om deze met een kabelmodem te kunnen gebruiken. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar te verbinden met de kabelmodem en hebt vervolgens meteen toegang tot internet, zonder verdere instellingen te configureren. Omdat de FRITZ!Box de internettoegang beheert, zijn alle functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld firewall, ouderlijk toezicht) in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Als je de instellingen van de FRITZ!Box hebt veranderd, configureer je de FRITZ!Box voor internettoegang via de kabel zoals beschreven in deze handleiding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Kabelmodem aansluiten

• Verbind de kabelmodem met het aansluitpunt of met de contactdoos die de installateur heeft gebruikt bij de eerste inrichting. Gebruik daarbij de door de installateur ter beschikking gestelde coaxiale kabel (zonder verlenging).

2 Kabelmodem configureren

Sommige kabelproviders verstrekken geen kabelmodem, maar een draadloze kabelrouter met geïntegreerde kabelmodem. Deze kunnen een eigen draadloos netwerk beschikbaar maken en hebben meerdere LAN-poorten voor computers, gameconsoles of andere apparatuur.

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je een draadloze kabelrouter gebruikt, maar niet het draadloze netwerk van de kabelrouter gebruikt:

• Schakel indien mogelijk de zogenaamde bridgemodus in voor de draadloze kabelrouter in het klantencentrum van je kabelprovider of in de gebruikersinterface van de kabelrouter.

Opmerking:In de bridgemodus gedraagt de kabelrouter zich als een eenvoudige kabelmodem, waardoor problemen met toegang vanuit internet op bijvoorbeeld de FRITZ!Box-gebruikersinterface kunnen worden vermeden. De deelname aan hotspotdiensten van de kabelprovider (bijv.Ziggo WifiSpots) is bij geactiveerde bridgemodus eventueel niet meer mogelijk.

3 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

• Als de FRITZ!Box is verbonden met de kabelmodem, verbreek je de verbinding tussen de kabelmodem en de FRITZ!Box, en start je de kabelmodem vervolgens opnieuw op.

Opmerking:Je kunt de kabelmodem opnieuw opstarten door kort de stekker uit het stopcontact te halen. Het kan enkele minuten duren voordat de kabelmodem opnieuw is opgestart.

Internettoegang configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt op de sticker onder op het apparaat en klik op "Log In". Als de FRITZ!Box zich in de fabrieksinstellingen bevindt:
    1. Selecteer de gewenste taal voor de gebruikersinterface en klik op "Next".
    2. Selecteer je land in de vervolgkeuzelijst en klik op "Next". Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  3. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
  4. Selecteer "Cable modem or Internet router" in de vervolgkeuzelijst "Internet connection via".
  5. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van de internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 50000 in voor een Downstream van 50 Mbit/s en 2000 voor een upstream van 2 Mbit/s.

6. Gebruik een netwerkkabel om de kabelmodem te verbinden met de "WAN"-poort van de FRITZ!Box en klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding tot stand via de kabelmodem. De configuratie is voltooid als de melding "The procedure was concluded successfully" wordt weergegeven.