FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Foutmelding "The dynamic DNS update was successful, but an error occurred [...]"

De dynamische DNS-domeinnaam kan niet worden gebruikt voor toegang tot applicaties en services van de FRITZ!Box en in het thuisnetwerk. Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "Dynamic DNS error: The specified domain name cannot be resolved despite a successful update."
  • "Dynamic DNS error: The dynamic DNS update was successful, but an error occurred during the subsequent DNS resolution."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 De hele DynDNS-domeinnaam invoeren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Dynamic DNS"
  4. Voer in het invoerveld "Domain name" de volledige domeinnaam in, bijvoorbeeld mijndomein.dyndns.org. Informatie over het formaat verkrijg je bij de Dynamic DNS-provider.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 DNS-servers op internet zijn nog niet bijgewerkt

Sommige DNS-servers op internet werken de toewijzing van IP-adressen aan domeinnamen niet onmiddellijk bij. Gedurende een bepaalde tijd beantwoorden ze aanvragen gericht aan je dynamische DNS-domein dus met een oud IP-adres, hoewel de FRITZ!Box het nieuwe IP-adres al heeft gemeld aan je dynamische DNS-provider. Deze werking van de DNS-servers kan niet worden beïnvloed door de FRITZ!Box of je dynamische DNS-provider.

Het probleem lost zich vanzelf op (doorgaans na maximaal een uur) zodra de bijbehorende DNS-servers op internet worden bijgewerkt.