FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

LAN-verbindingen worden met maar 100 Mbit/s tot stand gebracht

De maximale transmissiesnelheid van de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Box en een computer, NAS-systeem of andere apparaten is 100 Mbit/s, hoewel het apparaat 1 Gbit/s (Gigabit Ethernet) ondersteunt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 LAN-instellingen van de FRITZ!Box wijzigen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Power Mode" in voor alle LAN-poorten die transmissiesnelheden tot 1 Gbit/s moeten halen.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Andere kabel testen

De netwerkkabel die het apparaat met de FRITZ!Box verbindt, is mogelijk te lang, verkeerd bedraad of defect:

• Gebruik een zo kort mogelijke netwerkkabel van goede kwaliteit (bijv. de meegeleverde gele kabel) om het apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.

Opmerking:Elke standaard CAT5e-ethernetkabel van het type STP (Shielded Twisted Pair, 1:1) van maximaal 100m kan worden gebruikt om een apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.