FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

FRITZ!Box voor gebruik met een DSL-modem configureren

Met een ADSL- of VDSL-modem kun je de FRITZ!Box op elke DSL-aansluiting gebruiken. Omdat de FRITZ!Box de internettoegang zelf tot stand brengt en beheert via de modem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld firewall, kinderslot, MyFRITZ!) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box met DSL-modem verbinden

1. Verbind de "WAN"-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel (bijvoorbeeld de meegeleverde witte netwerkkabel) met de LAN-poort van de DSL-modem.

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Internet connection via" de optie "DSL or fiber optic modem".
  5. Als je internetprovider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer je je internetprovider en voer je in de daarvoor bestemde invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider. Als er geen toegangsgegevens zijn vereist, schakel je de optie "No" in.
      3. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van je internetverbinding in.
      4. Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft, klik je op "Change connection settings", schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je de VLAN-ID in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. Vervolgens kun je je draadloze netwerkapparaten verbinden met de FRITZ!Box.