FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Dynamische DNS instellen in de FRITZ!Box

Met dynamische DNS heb je vanaf internet via een vaste domeinnaam altijd toegang tot applicaties en services waarvoor je port sharing hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box (bijvoorbeeld met Microsoft Extern bureaublad), zelfs als het publieke IP-adres van de FRITZ!Box regelmatig verandert.

Opmerking:Je kunt ook MyFRITZ! gebruiken om altijd veilige en eenvoudige internettoegang te hebben tot je FRITZ!Box en het thuisnetwerk.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box moet een eigen verbinding hebben met internet via een modem (bijvoorbeeld een DSL- of kabelmodem).
  • De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:De FRITZ!Box is alleen toegankelijk vanaf internet via IPv6 wanneer een DS-Lite-verbinding ("Dual-Stack Lite") wordt gebruikt. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven onder "Connections" op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Dynamische DNS instellen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab" Dynamic DNS".
  4. Klik op het symbool (Help) rechtsboven.
  5. Configureer de dynamische DNS-domeinnaam zoals beschreven in de help van FRITZ!Box.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Telkens wanneer de FRITZ!Box verbinding maakt met internet, wordt het huidige IP-adres van de FRITZ!Box doorgegeven aan de provider van dynamische DNS, zodat de FRITZ!Box altijd bereikbaar is via de eigen dynamische DNS-domeinnaam.