FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

IP-telefoon of app kan niet worden aangemeld

Een IP-telefoon of een telefonie-app (bijvoorbeeld FRITZ!App Fon) kan niet bij de FRITZ!Box worden aangemeld. Het internettelefoonnummer dat in de IP-telefoon of in de app is geconfigureerd wordt niet geregistreerd. De fout treedt direct op na het configureren of tijdens gebruik. In de telefoon wordt eventueel de foutmelding "404 Not Found" weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Telefonie-app bijwerken

1. Voer een update uit van alle telefonie-apps op je smartphone. Je kunt in de Google Play Store of Apple App Store kijken om te zien of er updates beschikbaar zijn.
  2. Zet je smartphone na de update uit en dan weer aan.

2 Wijzigen aanmeldgegevens van de betrokken IP-telefoons

Aanmeldgegevens wijzigen in FRITZ!Box

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij de desbetreffende IP-telefoon die is verbonden met de "LAN/WLAN"-poort op de knop (bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Account Information".
  5. Voer een gebruikersnaam in van ten minste acht tekens.
  6. Voer een wachtwoord in van ten minste acht tekens en dat niet overeenkomt met de gebruikersnaam.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.

Aanmeldgegevens wijzigen in IP-telefoon

• Voer in de IP-telefoon bij het desbetreffende internettelefoonnummer de nieuwe aanmeldgegevens in.

3 Telefonie-app verwijderen en opnieuw installeren

1. Deïnstalleer of verwijder de betreffende telefonie-app van je smartphone.
  2. Download de app opnieuw vanuit de Google Play Store of de Apple App Store en installeer de app weer op je smartphone.

4 IP-telefoon opnieuw configureren voor de poort "LAN/WLAN"

Telefoon verwijderen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de betreffende IP-telefoon op de poort "LAN/WLAN". Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

Telefoon opnieuw configureren