FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

YouTube blokkeren in het kinderslot

Met het kinderslot van de FRITZ!Box kun je ook de toegang tot YouTube blokkeren. Om de toegang ook te blokkeren voor smartphones en tablets, moet je alle adressen blokkeren die worden gebruikt door de YouTube-app. Ga hiervoor te werk zoals beschreven in deze handleiding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 YouTube op de blacklist zetten

YouTube is toegankelijk via verschillende internetadressen. Om de toegang tot YouTube te blokkeren, moet je daarom alle adressen blokkeren die YouTube gebruikt:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de vermelding "Blocked web sites (blacklist)" op de link "edit".
  5. Voer in het invoerveld de volgende internetadressen in (stand: november 2017) en druk na ieder adres op de spatiebalk of op enter:

Opmerking:Welke adressen je moet blokkeren legt Google uit in de handleiding YouTube-content beperken in uw netwerk of op uw beheerde apparaten.

• youtube.com
    • youtube.googleapis.com
    • youtubei.googleapis.com
    • youtube-nocookie.com
  6. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

2 Blacklist voor toegangsprofiel inschakelen

Schakel de blacklist in voor het toegangsprofiel dat je hebt toegewezen aan de apparaten die geen toegang mogen hebben tot YouTube:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Access Profiles".
  4. Klik naast het betreffende toegangsprofiel op de knop (Bewerken).
  5. Schakel de optie "Use of guest access blocked" in.
  6. Schakel de optie "Filter web sites" in.
  7. Schakel de optie "Block web sites (blacklist)" in.
  8. Klik op "OK" om het toegangsprofiel op te slaan.

YouTube is nu geblokkeerd in het kinderslot. Start de FRITZ!Box opnieuw op, of schakel voor korte tijd het draadloze netwerk uit en vervolgens weer in, zodat de blokkade ook werkt voor apparaten die tijdens de configuratie toegang hebben tot YouTube.