FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Trage draadloze verbinding (lage doorvoercapaciteit)

Een draadloos netwerkapparaat, zoals bijvoorbeeld een computer, smartphone of tablet, brengt de draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand met een lagere doorvoercapaciteit dan de draadloze standaard ondersteunt. Daardoor worden bijvoorbeeld websites erg traag geladen, duurt het lang om bestanden te downloaden en worden videostreams niet goed weergegeven of afgebroken.

1 Controleren welke draadloze standaarden het draadloze netwerkapparaat ondersteunt

• Controleer welke draadloze standaards het draadloze netwerkapparaat ondersteunt en met welke de maximale doorvoercapaciteit het apparaat een draadloze verbinding tot stand kan brengen. Informatie over het draadloze netwerkapparaat verkrijg je van de fabrikant, bijvoorbeeld via het handboek.

Opmerking:FRITZ!WLAN Stick AC 430 ondersteunt 802.11ac/n/g/b/a (802.11ac met 433 Mbit/s bruto),
    FRITZ!WLAN Stick N ondersteunt 802.11n/g/b/a (802.11n met 300 Mbit/s bruto),
    FRITZ!WLAN Stick ondersteunt 802.11n/g/b (802.11n met 150 Mbit/s bruto).

2 Bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding bepalen

• Bepaal de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding voor de standaard die wordt gebruikt door het draadloze apparaat:
    Draadloze standaardGegevensstromen /
    Kanaalbandbreedte
    Doorvoercapaciteit totBruikbare doorvoercapaciteit tot
    802.11ac 2 / 80 MHz 866 Mbit/s 430 Mbit/s
    1 / 80 MHz 433 Mbit/s 215 Mbit/s
    2 / 40 MHz 400 Mbit/s 180 Mbit/s
    1 / 40 MHz 200 Mbit/s 90 Mbit/s
    2 / 20 MHz 173 Mbit/s 85 Mbit/s
    1 / 20 MHz 86 Mbit/s 40 Mbit/s
    802.11n 2 / 40 MHz 400 Mbit/s 200 Mbit/s
    1 / 40 MHz 200 Mbit/s 100 Mbit/s
    2 / 20 MHz 130  Mbit/s 60 Mbit/s
    1 / 20 MHz 65 Mbit/s 30 Mbit/s
    802.11g - 54 Mbit/s 25 Mbit/s
    802.11b - 11 Mbit/s 5 Mbit/s
    802.11a - 54 Mbit/s 25 Mbit/s
    Tabel: Overdrachtssnelheid volgens draadloze standaard

Belangrijk:Bij de draadloze standaarden 802.11n en 802.11ac hangt de maximale doorvoercapaciteit af van het aantal gegevensstromen en de kanaalbandbreedte. De FRITZ!Box gebruikt standaard draadloze kanalen van 40 MHz (802.11n) of 80 MHz (802.11ac) breed.

Als de doorvoercapaciteit van het draadloze apparaat bijna net zo hoog is als de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding, dan is er geen probleem.

3 Draadloze verbinding optimaliseren

De volgende maatregel is noodzakelijk als de doorvoercapaciteit van het draadloze apparaat aanzienlijk lager is dan de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding: