FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box een vooraf ingestelde naam voor het Wi-Fi-netwerk (SSID), gevolgd door twee willekeurig gekozen letters (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7590 XY).

Als je een unieke naam wilt gebruiken voor het Wi-Fi-netwerk van je FRITZ!Box, kun je de naam van het Wi-Fi-netwerk heel eenvoudig wijzigen. Wij raden aan om identieke namen te gebruiken voor het Wi-Fi-netwerk van beide frequentiebanden, zodat de FRITZ!Box afzonderlijke draadloze netwerkapparaten automatisch naar de meest geschikte frequentieband kan sturen (Mesh WiFi steering).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Overnemen van de instellingen van het Mesh-netwerk uitschakelen

Als je de FRITZ!Box gebruikt als Mesh Repeater, moet je eerst het overnemen van de instellingen van het Mesh-netwerk uitschakelen:

2 Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. Als de nieuwe naam van het Wi-Fi-netwerk wordt opgeslagen, worden alle Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box verbroken. De Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.