FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Dongel voor mobiel internet wordt door de FRITZ!Box niet gedetecteerd

Een dongel voor mobiel internet wordt niet gedetecteerd door de FRITZ!Box. Nadat de stick is aangesloten op de FRITZ!Box, wordt deze niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home Network > USB Devices > Overview of Devices".

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Dongel voor mobiel internet loskoppelen en weer aansluiten

1. Koppel de dongel voor mobiel internet los van de FRITZ!Box.
  2. Sluit de dongel voor mobiel internet na een aantal seconden weer aan op de FRITZ!Box.
  3. Controleer of het probleem zich nog steeds voordoet.
  4. Als het probleem zich niet meer voordoet, is dit een fout die we momenteel onderzoeken. We zullen de fout zo snel mogelijk verhelpen in een FRITZ!OS-update voor de FRITZ!Box. We kunnen nog geen datum voor de update noemen.

Opmerking:Je kunt je op de hoogte laten stellen over nieuwe updates via Push Service Mail. Bovendien kun je de FRITZ!Box zo configureren dat nieuwe updates automatisch worden geïnstalleerd. Deze opties kun je inschakelen in de gebruikersinterface onder "System > Push Service" of "System > Update > Auto Update (of "Automatic Update")".

3 Samsung GT-B3740 wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet GT-B3740 van Samsung kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat Samsung deze LTE-stick heeft ontwikkeld voor gebruik met fabrikantspecifieke interfaces. Dit is geen fout van de FRITZ!Box maar een technisch kenmerk van de Samsung-stick.

Opmerking:Sommige mobielenetwerkproviders (bijvoorbeeld Vodafone) bieden de LTE-stick GT-B3740 onder hun eigen merknaam aan. De FRITZ!Box detecteert de LTE-stick GT-B3740 als USB-opslagmedium.

4 Controleren of de dongel voor mobiel internet goed werkt

1. Sluit de dongel voor mobiel internet bij wijze van test rechtstreeks aan op een USB-poort van je computer.
  2. Als de computer de dongel voor mobiel internet niet detecteert, is de dongel voor mobiel internet defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

5 Dongel voor mobiel internet rechtstreeks op FRITZ!Box aansluiten

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de dongel voor mobiel internet hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

1. Sluit de dongel voor mobiel internet bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan op de FRITZ!Box.
  2. Als de dongel voor mobiel internet nu wel wordt gedetecteerd, dan is de USB-hub defect of de hub ondersteunt de aangesloten dongel voor mobiel internet niet.