FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Gedeelde bestanden en printers op een computer zijn niet zichtbaar in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je computer heeft toegang tot internet of de FRITZ!Box-gebruikersinterface, maar bestanden en/of printers die worden gedeeld op de computer, zijn niet zichtbaar voor andere computers in het thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box configureren

DHCP-server inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

Belangrijk:Als de FRITZ!Box de bestaande internetverbinding van een andere router gebruikt, is de DHCP-server van de FRITZ!Box uitgeschakeld. In dit geval moet de router vóór de FRITZ!Box (upstream router) de IP-instellingen toewijzen aan de apparaten.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Communicatie tussen draadloze apparaten toestaan

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Schakel de in de sectie "Additional Security Settings" de optie "The active wireless devices displayed below may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Computer opnieuw opstarten

• Start alle met de FRITZ!Box verbonden computers opnieuw op.

3 Computer niet via Guest access (gasttoegang) verbinden

Computers kunnen de internetverbinding van je FRITZ!Box gebruiken via LAN-gasttoegang en draadloze gasttoegang op de FRITZ!Box. Ze hebben geen toegang tot het FRITZ!Box-thuisnetwerk; dus ze kunnen niet de gedeelde bestanden en printers op andere computers gebruiken via gasttoegang.

Daarom moet je de verbinding tussen de computer en de FRITZ!Box opnieuw configureren zonder gasttoegang te gebruiken:

Je hebt toegang tot de gedeelde bestanden en printers op computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Belangrijk:Als een computer en de gedeelde bestanden en printers nog altijd niet zichtbaar zijn in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld de Windows-thuisgroep), dan komt dit door een firewall of door de configuratie van het besturingssysteem. Informatie over de configuratie van het besturingssysteem of de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant. Ga naar de startpagina van Microsoft voor meer instructies, bijvoorbeeld over computers toevoegen aan een thuisgroep in Windows 7 en een thuisnetwerk maken van computers met verschillende versies van Windows.